ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταϊκούρας: Και άλλα μέτρα για τους εργαζόμενους από βδομάδα (vid)

Σταϊκούρας: Διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών. Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, σε ύφεση θα οδηγηθεί η ελληνική οικονομία το 2020, αλλά, όπως είπε, αυτή η εξέλιξη «θα είναι παροδική». «Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού», συμπλήρωσε. Αναλυτικότερα ο κ. Σταϊκούρας...
Σταϊκούρας: Και άλλα μέτρα για τους εργαζόμενους από βδομάδα (vid)

Σταϊκούρας: Διευρύνεται το πλαίσιο προστασίας από την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα, σε ύφεση θα οδηγηθεί η ελληνική οικονομία το 2020, αλλά, όπως είπε, αυτή η εξέλιξη «θα είναι παροδική». «Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού», συμπλήρωσε.

Αναλυτικότερα ο κ. Σταϊκούρας είπε: «Οι πρωτοβουλίες στήριξης της κυβέρνησης που έχουν ήδη εξειδικευτεί καλύπτουν 600.000 επιχειρήσεις και 1,2 εκατομμύρια μισθωτούς (60% του συνόλου) αλλά και 550.000 αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες. Το κόστος των μέτρων στήριξης θα κοστίζουν στον προϋπολογισμό μόνο για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ. Μαζί με τις υπόλοιπες δαπάνες ανεβαίνει ο λογαριασμός θα ανέλθει στα 4,7 δισ. ή 2,5% του ΑΕΠ».

Ο υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι φέτος η οικονομία θα περάσει σε ύφεση και ο πλούτος της χώρας θα συρρικνωθεί. «Εχουμε χρέος όλοι να συμπεριφερόμαστε με ψυχραιμία και υπομονή ώστε να βγούμε από την κρίση με το λιγότερο κόστος. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί» είπε ο υπουργός.

«Κανένα ενδεχόμενο capital control’s», στα πιο καλά της Ευρώπης το τραπεζικό μας σύστημα, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, που πήρε το λόγο, αμέσως μετά τον υπουργό Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχεδιασμού θα ληφθούν και άλλα μέτρα υποστήριξης των επιχειρήσεων, αν ληφθούν πιο σκληρά μέτρα περιορισμού κίνησης των πολιτών, εξέλιξη που θα πλήξει και άλλο την οικονομία.

«Από τις αρχές Μαΐου θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε δανειοδότηση επιχειρήσεων. Μετά το πέρασμα της κρίσης με ένα γρήγορο οικονομικό σοκ θα βάλουμε μπροστά τις επιχειρήσεις. Τα μέτρα που ανακοινώνουμε δεν είναι τα τελευταία. Εμείς σχεδιάζουμε και υλοποιούμε περισσότερα και διευρυμένα μέτρα των ανθρώπων της εργασίας. Ανεύθυνες πληροφορίες περί επιβολής capital controls βλάπτουν την αξιοπιστία της χώρας. Το τραπεζικό μας σύστημα είναι από τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμη αναφέρθηκε στη σημασία που έχει αυτές τις στιγμές ότι η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, ενώ χαρακτήρισε fake news τα περί capital controls, σημειώνοντας κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος τόνισε ότι μέχρι τις 12 σήμερα το βράδυ ανοίγουν οι πλατφόρμες για τα 800 ευρώ.

Αναλυτικότερα ανέφερε ότι διασφαλίζεται πλήρως το δώρο Πάσχα και τα εργασιακά δικαιώματα, ανακοίνωσε την αναστολή ασφαλιστικών εισφορών και είπε ότι η πληρωμή τους θα γίνει τμηματικά από την 1η Σεπτεμβρίου. Πρόσθεσε ότι δίνεται αποζημίωση 800 ευρώ σε όσους έχουν απολυθεί ή αποχώρησαν οικειοθελώς μέχρι τις 20 Μαρτίου και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας και συμπλήρωσε ότι για τις επιχειρήσεις που πλήττονται, δίνεται παράταση μέχρι το καλοκαίρι για την καταβολή του δώρου Πάσχα, ενώ για τις λοιπές επιχειρήσεις ισχύει η προβλεπόμενη από τον νόμο ημερομηνία καταβολής.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταϊκούρας: Και άλλα μέτρα για τους εργαζόμενους από βδομάδα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.