ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταματά την συνταγογράφηση σε βιταμίνες ο ΕΟΠΥΥ – Επιπλέον κόστος για τους ασθενείς

Τέλος στην συνταγογράφηση σε βιταμίνες βάζει ο ΕΟΠΥΥ.
Σταματά την συνταγογράφηση σε βιταμίνες ο ΕΟΠΥΥ – Επιπλέον κόστος για τους ασθενείς

Νέα δεδομένα δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ που σταματά πλέον να συνταγογραφεί δωρεάν φάρμακα και πιο συγκεκριμένα βιταμινών με το κόστος να βαραίνει τους ασθενείς.

Όπως αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα τις επόμενες ημέρες ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους προκειμένου να τους χορηγηθούν οι βιταμίνες σε μια κίνηση με στόχο το κούρεμα της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μάλιστα, αφορμή για να συμβεί αυτό στάθηκε σύμφωνα με το Υπουργείο το γεγονός ότι ετησίως ξεπερνάτε κατά πολύ ο προϋπολογισμός που έχει καθοριστεί για τις βιταμίνες οι οποίες πλέον θα χορηγούνται με το σταγονόμετρο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις νέες αποφάσεις ο κλειστός προϋπολογισμός για τις συνταγογραφούμενες βιταμίνες θα πέσει στα 30 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα 120 εκατομμύρια ευρώ που ήταν μέχρι πέρυσι.

Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς, πολλά είναι τα φάρμακα και οι βιταμίνες που θα τεθούν εκτός της σχετικής λίστας σε σχέση με το προηγούμενο έτος κάτι που αυτομάτως σημαίνει πως θα πρέπει να καλυφθούν εξ ολοκλήρου τα έξοδα από τους ασθενείς.

Αυτό που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι η διαχείριση ασθενών που πάσχουν από συγκεκριμένα βαριά νοσήματα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα συνταγογραφούνται κατ’ εξαίρεση έπειτα από μια ειδική διαδικασία συνταγογράφησης από τους θεράποντες ιατρούς ούτως ώστε να εξακριβώνεται η κάθε περίπτωση και οι λόγοι που εξαιρείται.

Φαίνεται πως τα 100 ευρώ πρόστιμο που έχει αναγκάσει η Κυβέρνηση να πληρώνουν οι ανεμβολίαστοι πολίτες μηνιαίως δεν είναι αρκετό ούτως ώστε να… ανακουφίσει την οικονομία της χώρας που πλέον πάει και σε άλλες λύσεις προκειμένου να εξοικονομήσει κονδύλια.

https://youtu.be/bUNSSvtG0w8

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σταματά την συνταγογράφηση σε βιταμίνες ο ΕΟΠΥΥ – Επιπλέον κόστος για τους ασθενείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.