ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Συνταγματικά ανεκτή» η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 και το υγειονομικό χαράτσι!

Το ΣτΕ νομιμοποίησε τον κυβερνητικό εξαναγκασμό στους άνω των 60, και το υγειονομικό πρόστιμο ντροπής, των 100 ευρώ μηνιαίως.
ΣτΕ: «Συνταγματικά ανεκτή» η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 και το υγειονομικό χαράτσι!

ΣτΕ: Σταθερά επιδοκιμαστικό παραμένει το Συμβούλιο της Επικρατείας προς τα απολυταρχικά μέτρα και τις αποφάσεις που λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, με τελευταία περίπτωση τη σημερινή γνωστοποίηση πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, όπως επίσης και η επιβολή του πρόστιμου – ντροπής των 100 ευρώ μηνιαίως για όσους δεν εμβολιάστηκαν, κρίνονται ως «συνταγματικά ανεκτοί περιορισμοί των ατομικών δικαιωμάτων» και αποσκοπούν «στην εξυπηρέτηση σκοπών μείζονος δημόσιου συμφέροντος»!

Μετά την νομιμοποίηση του ΣτΕ που έκρινε… συνταγματικά ανεκτή την εκδίωξη των χιλιάδων υγειονομικών από το ΕΣΥ μέσω ενός κυβερνητικού εκβιασμού που δεν είχε προηγούμενο, τώρα «βγαίνει λάδι» και ο εκβιασμός των ηλικιωμένων

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 60 και το εκβιαστικό χαράτσι των 100 ευρώ ήταν μια απάνθρωπη κυβερνητική απόφαση που απασχόλησε μεγάλα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πουθενά αλλού στην ΕΕ δεν ίσχυσε ένα τέτοιο εκβιαστικό μέτρο που μάλιστα ήταν οριζόντιο και εξίσωνε τον πλούσιο με τον φτωχό, απαιτώντας ένα υγειονομικό κεφαλικό φόρο, το ίδιο από κάποιον συνταξιούχο που λάμβανε πχ. 1000 ευρώ μηνιαία σύνταξη και κάποιον που λάμβανε 300.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Δημήτρης Σκαλτούνης, ο οποίος σήμερα αποχωρεί από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το μηνιαίο πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνιστά «εύλογο κίνητρο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των άνω των 60 ετών προσώπων», χωρίς όμως να γίνεται καμία αναφορά για εισοδηματικά κριτήρια των ατόμων αυτών.

Αναρωτιέται κανείς ποια ακριβώς είναι η «εξυπηρέτηση σκοπών δημόσιου συμφέροντος», εφόσον οι εμβολιασμένοι άνω των 60 μετέδιδαν τον ιό με την ίδια ευκολία όπως και οι ανεμβολίαστοι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣτΕ  η υποχρεωτικότητα συνέβαλε «στην προστασία των ατόμων της ηλικιακής αυτής ομάδας έναντι της βαριάς νόσησης και του θανάτου, στην αποσυμφόρηση του συστήματος υγείας και στην αποσόβηση του κινδύνου κατάληψης όλων των ΜΕΘ».

Με αυτή τη λογική δηλαδή, για όσο το κράτος θα συντηρεί ηθελημένα ένα διαλυμένο σύστημα Υγείας με ανεπαρκείς και υποστελεχωμένες ΜΕΘ, θα δικαιολογείται να εκβιάζονται οι πολίτες «για το καλό τους» άλλα και για να μην «πιάνουν θέσεις». Εντωμεταξύ και στην υποτιθέμενη προστασία έναντι της βαριάς νόσησης, το ΣτΕ μοιάζει να αγνοεί επιδεικτικά τα δεδομένα νοσηλειών στις ΜΕΘ, όπου σε πολλές περιπτώσεις οι εμβολιασμένοι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν το ποσοστό των ανεμβολίαστων.

Με αυτήν την απόφαση το ΣτΕ ευνοεί απόλυτα μια πιθανή επαναφορά αυτού του ντροπιαστικού μέτρου από φθινόπωρο ή όποτε άλλοτε κρίνει σκόπιμο η κυβέρνηση. Κάπως έτσι παγιώνεται μια δυστοπική πραγματικότητα με ένα «συνταγματικά ανεκτό» δίλημμα του «ή θα εμβολιαστείτε με όποιο σκεύασμα ορίζει η κυβέρνηση ή θα πληρώνετε πρόστιμο όπως και για όσο καιρό ορίζει η κυβέρνηση»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣτΕ: «Συνταγματικά ανεκτή» η υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 και το υγειονομικό χαράτσι!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.