ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Βιέννη η επόμενη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Θα συναντηθούν με τον διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς
Στη Βιέννη η επόμενη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ

Την Τετάρτη αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με το Σκοπιανό ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το Μακεδονικό.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς , ενώ η συνάντηση ανακοινώθηκε και επίσημα από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις μέχρι τώρα παραμένουν σε επίπεδα ΥΠΕΞ ενώ δεν έχει γίνει λόγος, να υπάρξουν συζητήσεις και μεταξύ των πρωθυπουργών.

Υπενθυμίζεται πως σε ό,τι αφορά τα πέντε ονόματα που έχει προτείνει ο κ. Νίμιτς, η ελληνική πλευρά έχει απορρίψει την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια)», ενώ από την άλλη  η κυβέρνηση Ζάεφ έχει απορρίψει το «Νέα Μακεδονία».
 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στη Βιέννη η επόμενη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.