ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «κόκκινο» οι παρελάσεις: O Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί πως δεν θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη!

Για αποφάσεις που θα ληφθούν σχετικά με τις παρελάσεις στις «κόκκινες» περιοχές μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης, υπονοώντας πως στη Θεσσαλονίκη θα εφαρμοστεί απαγόρευση!
Στο «κόκκινο» οι παρελάσεις: O Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί πως δεν θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη!

Την απαγόρευση των παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου, φαίνεται πως μεθοδεύει η κυβέρνηση, ειδικά για τις περιοχές που μπαίνουν σε καθεστώς lockdown (αν όχι και σε όλη την Ελλάδα), αφού μετά τις αρνητικές εισηγήσεις διαφόρων «ειδικών», τώρα και ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί πως θα μπουν stop στην εθνική εορτή!

Συγκεκριμένα για τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε για το θέμα:

«Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο κόκκινο. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις παρελάσεις για τις περιοχές που είναι στο κόκκινo, θα ισχύουν και στη Θεσσαλονίκη. Ό,τι αποφάσεις ληφθούν για τις περιοχές που είναι στο πράσινo, θα ισχύσουν στο πράσινο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με αυτή τη διπλωματική απάντηση, αφήνει να εννοηθεί πως πιθανότατα παρέλαση δεν πρόκειται να γίνει στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης, που εδώ και δυο χρόνια έχει «σβήσει» τις παρελάσεις από τον χάρτη και την ίδια στιγμή επιτρέπει να γίνονται άλλου είδους παρελάσεις και συγκεντρώσεις, χωρίς να παρουσιάζει καμία αντίρρηση.

Από τη μία απαγορεύουν τις παρελάσεις – από την άλλη… Belharra

Κατά τα άλλα στη κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την αγορά των γαλλικών φρεγατών Belharra, την ίδια στιγμή που καταργούν εθνικές εορτές και παρελάσεις και επιτηδευμένα στέλνουν το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων για… ύπνο. Καλό είναι να έχεις Belharra (το 2025), άλλα πρώτα απ’ όλα χρειάζεσαι πολίτες με τονωμένο αίσθημα πατριωτισμού, γιατί από μόνες τους οι φρεγάτες δεν αρκούν για αποτρεπτική δύναμη.

Η αποτρεπτική δύναμη πηγάζει πρώτα απ’ όλα από τη φιλοπατρία και οι ρίζες της φιλοπατρίας «ποτίζονται» από τις τιμές προς τους προγόνους που πολέμησαν και που έπεσαν υπέρ πατρίδος. Τα υπερσύγχρονα πολεμικά όπλα, είναι απλά «εργαλεία». Αν δημιουργήσεις έναν λαό αποχαυνωμένο και απογυμνωμένο από ιδανικά, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει – παρά σε ελάχιστα – ο αμυντικός εξοπλισμός.

Και οι «ειδικοί» σιγοντάρουν την απαγόρευση

Πριν από τις – ήξεις αφήξεις – δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, τις τελευταίες μέρες προηγήθηκε μια μίνι… «παρέλαση» από ειδικούς που κινούνταν στο ίδιο μήκος κύματος, τασσόμενοι κατά των παρελάσεων.

Πρώτα η Ματίνα Παγώνη… «απαγόρευσε» τις παρελάσεις και τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, μετά ο Γιώργος Παυλάκης σχολίασε τις παρελάσεις του Οκτωβρίου λέγοντας «μη μιλάμε για αστεία τώρα… παρελάσεις όχι», άλλα και ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γκίκας, είπε  «Είμαστε μπροστά σε περίοδο με παρελάσεις. Απέχουμε 3,5 εβδομάδες από τις παρελάσεις, ξέρετε ότι το επιδημιολογικό πεδίο αυξάνει ραγδαία. Είναι όμως ένας χώρος συγκέντρωσης ανθρώπων».

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως κυβέρνηση και «ειδικοί» λειτουργούν συντονισμένα για να καταπνίξουν τις παρελάσεις, συνεχίζοντας τη μεροληπτική και άκρως προκλητική συμπεριφορά τους προς τον λαό.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο «κόκκινο» οι παρελάσεις: O Άδωνις Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί πως δεν θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.