ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τα ΜΜΕ «λιντσάρουν» έναν καλό ιερέα και έντιμο άνθρωπο – Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σηκώνει τον σταυρό της αδικίας

Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης έχει πέσει θύμα «ανθρωποφαγίας» από τα ΜΜΕ, ενώ αποδείχθηκε πως δεν καταχράστηκε ούτε ένα ευρώ και η υπόθεση θα πάει στον Άρειο Πάγο
Τα ΜΜΕ «λιντσάρουν» έναν καλό ιερέα και έντιμο άνθρωπο – Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σηκώνει τον σταυρό της αδικίας

Π. Δημήτριος Φουρλεμάδης: Τις τελευταίες ημέρες, ένας ιερέας, ένας άνθρωπος με περγαμηνές προσφοράς στον συνάνθρωπο και καταξιωμένη επαγγελματική πορεία ως λαϊκός, έχει δεχθεί ένα ανελέητο διαδικτυακό «λιντσάρισμα» από τα ΜΜΕ του συστήματος που αρέσκονται στην ανθρωποφαγία, ειδικά αν ο κατηγορούμενος φέρει το ιερό ράσο.

Ο λόγος για τον π. Δημήτριο Φουρλεμάδη, ο οποίος καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (κατά πλειοψηφία) σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απιστίας. Τα δημοσιεύματα που βάλλουν εναντίον του ιερωμένου, διαμορφώνουν την εντύπωση ότι ο π. Δημήτριος ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ιδιοποιήθηκε την επιχορήγηση που έλαβε ή ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκτέλεση ανθρωπιστικού έργου στο ΙΡΑΚ.

Όμως, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του ιερέα, διευκρινίζεται ότι «κατά την κατηγορία, αλλά και σύμφωνα με τα πορίσματα όλων των οικονομικών ελέγχων, πού διενεργήθηκαν κατ΄ εντολήν της Εκκλησίας της Ελλάδος το ποσό της επιχορήγησης δεν ενθυλακώθηκε από τον κ. Φουρλεμάδη, αλλά διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ».

Πρέπει να σημειώσουμε δε, ότι η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου δεν είναι αμετάκλητη και πρόκειται να ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τον σεβασμό που τρέφουμε για τη Δικαιοσύνη, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης υφίσταται μια τεράστια αδικία που ελπίζουμε ολόψυχα να αποκατασταθεί. Γνωρίζουμε την πορεία του ανθρώπου, έχουμε ανθρώπους που έχουν δουλέψει μαζί του, έχουμε γνωρίσει από πρώτο χέρι την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Και η εμπειρία μας, μας επιτρέπει να αποκλείουμε με το χέρι στην καρδία το ότι ο π. Δημήτριος έχει εμπλακεί συνειδητά σε οποιαδήποτε μορφή παρανομίας.

Οι «δικαστές» των media που αγαπάνε να βγάζουν χολή για το ράσο, τον εμφανίζουν σαν ένα κοινό καταχραστή, ενώ ήδη έχει αποδειχθεί πως ο ίδιος δεν οικειοποιήθηκε ούτε ευρώ για τον εαυτό του.

Για πολλοστή φορά βλέπουμε να καταπατάται το τεκμήριο της αθωότητας για όσους βολεύει το σύστημα να τους απομονώσει και να τους διασύρει, ενώ για εξόφθαλμες περιπτώσεις καταδικασμένων εγκληματιών βλέπουμε ενημερωτικά site να αναλαμβάνουν τον ρόλο του «πλυντηρίου».

Χαρακτηριστικό της εμπάθειας των ΜΜΕ που μεταφέρουν με χαιρεκακία την είδηση της καταδίκης του π. Δημήτριου, είναι πως αναφέρουν το ονοματεπώνυμό του χωρίς το «πάτερ» μπροστά, σαν να είναι λαϊκός και όχι ιερωμένος, ενώ χρησιμοποιούν αποκλειστικά φωτογραφίες του από τον καιρό που ήταν λαϊκός.

Ο π. Δημήτριος αυτή τη στιγμή σηκώνει τον βαρύτερο όλων των σταυρών, τον σταυρό της αδικίας. Και όσο βαρύτερος ο σταυρός, τόσο περισσότερα τα στεφάνια που λαμβάνει από τον κατεξοχήν δίκαιο Κριτή, τον Θεό. Το να αδικείται κατάφορα κανείς και να ακουμπά τον πόνο του στην πρόνοια του Θεού, ελκύει τη χάρη Του και την εύνοιά Του όσο τίποτε άλλο. Γι’ αυτό τον λόγο πιστεύουμε ακράδαντα πως στο τέλος η αλήθεια θα λάμψει.

Η οικογένεια του π. Δημήτριου, μόνο περηφάνεια μπορεί να νοιώσει για τον Γολγοθά που ανεβαίνει αυτός ο άνθρωπος, εφόσον κρίνει αυτήν την αδικία με τα μέτρα του Θεού και όχι με τα μέτρα των ανθρώπων. Μόνο η ψυχή του π. Δημητρίου μπορεί να αντιληφθεί πλήρως τη μεγάλη δοκιμασία που περνά, ωστόσο εμείς συμπονούμε το δράμα του και στηρίζουμε τον αγώνα του για δικαίωση.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τα ΜΜΕ «λιντσάρουν» έναν καλό ιερέα και έντιμο άνθρωπο – Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σηκώνει τον σταυρό της αδικίας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.