ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Ξεσπά πατέρας θύματος – «Μας τον πήρε ο Χάρος εξαιτίας σάπιων πολιτικών – Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι, αντί για το παιδί μας»

Συγκλονίζει ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη Κωττά που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη - «Ο γιος μου είχε εμπιστοσύνη στα νέα τρένα»
Τέμπη: Ξεσπά πατέρας θύματος – «Μας τον πήρε ο Χάρος εξαιτίας σάπιων πολιτικών – Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι, αντί για το παιδί μας»

Τραγωδία στα Τέμπη: Την ώρα που η κυβέρνηση επενδύει στα κροκοδείλια δάκρυα και στο επικοινωνιακό «damage control» προκειμένου να βγει λάδι από την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, ο κόσμος, αηδιασμένος από όλη αυτήν την υποκρισία και την προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, αποδοκιμάζει ανοιχτά πλέον τους πολιτικάντικους τακτικισμούς (ενδεικτικό πως τα γήπεδα όλης της χώρας μετατράπηκαν σε αντικυβερνητικά «συλλαλητήρια») και έχει την προσοχή του αποκλειστικά στραμμένη σε αυτά που έχουν να πουν οι απαρηγόρητες οικογένειες των θυμάτων και όχι οι ανάλγητοι πολιτικοί.

Γροθιά στο στομάχι είναι τα όσα κατήγγειλε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, του Βασίλη Κωττά, ο οποίος ευθέως κατηγόρησε την κυβέρνηση για τον χαμό του παιδιού του, μιλώντας μάλιστα για ένα σάπιο πολιτικό σύστημα το οποίο ευνόησε τη διαφθορά και τη κακοδιαχείριση στις υπηρεσίες του σιδηροδρόμου. Μια διεφθαρμένη νοοτροπία που δεν δίσταζε να παίζει για χρόνια «κορώνα – γράμματα» τις ζωές των επιβατών, και η οποία τελικά απέφερε τον εφιάλτη των Τεμπών.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Βασίλη, παρά τον ασήκωτο πόνο του και το πένθος του, έχει την ευθυκρισία να διακρίνει πως για ένα τέτοιο έγκλημα δεν μπορεί να ευθύνονται μόνο 1-2 εξιλαστήρια θύματα, έτσι όπως θέλουν να το «περάσουν» στην κοινή γνώμη τα γνωστά «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ:

«Δυστυχώς, χάσαμε το παιδί μας. Τα είχε όλα, τη δουλειά του, τα νιάτα του και μας τον πήρε ο Χάρος εξαιτίας των πολιτικών, που από πάνω μέχρι κάτω είναι σαπίλα.

Δεν είναι μόνο ο σταθμάρχης που διορίστηκε εκεί μέσα σε 10 – 20 ημέρες, γιατί είχε άνθρωπο με ρουσφέτι. Είναι και οι άλλοι που τον κάλυψαν, τον προστάτεψαν, πολιτικοί και μη» είπε ο τραγικός πατέρας του Βασίλη Κωττά, ο οποίος επέστρεφε από τριήμερο στην Αθήνα όπου είχε βρεθεί για να επισκεφθεί τη μνηστή του. Ο Βασίλης είχε θέση στο βαγόνι 3 της επιβατικής αμαξοστοιχίας Intercity 62, αλλά την ώρα που συνέβη το τρομακτικό δυστύχημα, είχε πάει στο κυλικείο του τρένου.

«Όταν ταξίδευε μιλήσαμε πολλές φορές και στις 23:00 που βρισκόταν στη Λάρισα περίπου επικοινωνήσαμε. Ρωτώντας τον γιατί δεν έχει φτάσει, μας είπε ότι “επειδή έχει καθυστέρηση, μαμά, μπαμπά, κοιμηθείτε. Μόνο δέστε τα σκυλιά για να μπω στον αυλόγυρο”. Μετά από 10 λεπτά συνέβη το δυστύχημα και τα μεσάνυχτα που το μάθαμε χάσαμε τη ζωή μας κυριολεκτικά», είπε ο Ανδρέας Κωττάς και συμπλήρωσε: «Είχε εμπιστοσύνη στα νέα τρένα και παρακολουθούσε το Ασημένιο Βέλος και τα λοιπά».

Στο τέλος ο τραγικός πατέρας δεν άντεξε τη συγκίνηση και με κλάματα σημείωσε: «Παιδιά άψυχα, νεκρά. Η αγωνία μας επί τρεις ημέρες για το παιδί… Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι. Αντί να έχουμε το παιδί μας, έχουμε το εισιτήριο στο χέρι. Καταλαβαίνετε το δράμα των γονιών;».

Ο αδικοχαμένος Ανδρέας Κωττάς, όπως και όλοι όσοι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν ή έζησαν το σοκ της ζωής τους στην τραγωδία των Τεμπών, είχαν εμπιστοσύνη στις υποδομές του κράτους, και αυτό το κράτος τους «αντάμειψε» με θάνατο. Αυτό είναι το τραγικό αποτέλεσμα της σαπίλας «από πάνω μέχρι κάτω» όπως λέει ο απαρηγόρητος πατέρας, και αυτή η σήψη δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να κρυφτεί πλέον από την αντίληψη του λαού.

Ακόμα και 10 διαγγέλματα την… εβδομάδα να έκανε ο πρωθυπουργός (αλλάζοντας «γραμμή» από το ένα στο άλλο, σύμφωνα με τα όσα τον προτρέπουν οι σύμβουλοι επικοινωνίας του), μια και μόνο σύντομη φράση από έναν χαροκαμένο γονιό έχει απείρως μεγαλύτερη βαρύτητα στη συνείδηση του λαού αυτή τη στιγμή. Και ουσιαστικά αυτές οι οικογένειες είναι οι μόνες που δικαιούνται να μιλάνε όσο θέλουν και όπως θέλουν, καταγγέλλοντας αυτό το τριτοκοσμικό κράτος πελατειακών σχέσεων, που σκότωσε τα παιδιά τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τέμπη: Ξεσπά πατέρας θύματος – «Μας τον πήρε ο Χάρος εξαιτίας σάπιων πολιτικών – Μας έμεινε το εισιτήριο στο χέρι, αντί για το παιδί μας»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.