ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Τιμολογήθηκε ήδη από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Στη Βουλή θα κατατεθεί την Παρασκευή (8/6) το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Η ψήφιση ορίζεται ως τις 14 Ιουνίου. Ήδη έχει «τιμολογηθεί» από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. 

 

 Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την ενεχυρίαση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για περισσότερα από 30 χρόνια και ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο για την περίοδο 2018 -2022 προβλέπει συνολικό δημοσιονομικό χώρο 8 δισ. ευρώ.

Στο δημοσιονομικό σκέλος του πολυνομοσχεδίου ξεχωρίζουν το «κούρεμα» των συντάξεων από την αρχή του επομένου έτους και η μείωση του αφορολογήτου από τις αρχές του 2020.

Στα φορολογικά το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου μέχρι τα τέλη Ιουνίου 2018, αλλαγές στον κώδικα τελών χαρτοσήμου και στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, αλλά και αλλαγές στο Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να διευκολύνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς τους Δήμους.

Αλλαγές θα επέλθουν και στο νόμο Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αλλά και στο εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών. Στη βάση αυτή θα προβλέπεται η άρση του τραπεζικού απορρήτου για όσους αιτούνται υπαγωγή στις ευεργετικές διατάξεις τους νόμου.

Για τα εργασιακά το πολυνομοσχέδιο προβλέπει περιορισμούς στη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία και ενίσχυση της μεσολάβησης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.