ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμές: Τρολάρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα την Ε.Ε..

Σοκ προκαλεί η αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη και η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα αποφάσισε να τρολάρει την Ευρωπαϊκή Ένωση!
Τιμές: Τρολάρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα την Ε.Ε..

Σοκ έχει προκαλέσει το ρεκόρ στις τιμές, στο φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα στις χώρες της Ευρώπης, καθώς έχουν σημειώσει αύξηση μέχρι και 20%!

Μάλιστα οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη ξεπερνούν τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία αν αναλογιστεί κανείς την ήδη επιβαρυμένη οικονομία των κρατών από την εμφάνιση του Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg, οι τιμές ανεβαίνουν παρότι βρισκόμαστε λίγο μετά το καλοκαίρι, περίοδος στην οποία συνήθως η ζήτηση είναι χαμηλή, θέτοντας τις βάσεις για έναν δύσκολο χειμώνα.

Οι εταιρείες αυξάνουν τις τιμές για τους καταναλωτές κάτι που δημιουργεί αυξήσεις σε πολλά αγαθά, από τα τρόφιμα έως τις μεταφορές.

«Το πρόβλημα δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμη», προειδοποίησε ο Julien Hoarau, επικεφαλής της EnergyScan, μονάδας αναλύσεων της γαλλικής εταιρείας ενέργειας Engie SA. «Θα είναι πολύ σφιχτός ο χειμώνας για την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να χειροτερέψουν αν επαναληφθεί ο κρύος χειμώνας του 2018, υποστηρίζει το Bloomberg. Αν υπάρξει ανάλογο κύμα ψύχους, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν οι τιμές έφταναν ακόμη και τριψήφιο αριθμό, δήλωσε ο Hoarau.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία μέσω της πρεσβείας της στην Αθήνα αποφάσισε να τρολάρει την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αύξηση των τιμών μe ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter.

Πιο συγκεκριμένα η ανάρτηση αναφέρει:

«Η τιμή του φυσικού αερίου στην αγορά spot έχει φτάσει στα 650 δολλ./1000 κυβικά μέτρα. Την ιδέα του καθορισμού της τιμής από την ελεύθερη αγορά πρότειναν οι εξυπνάκηδες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ιδού το αποτέλεσμα».

Το μήνυμα αυτό που θέλησε να στείλει η Πρεσβεία της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνεδευόταν επίσης από μια φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τιμές: Τρολάρει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα την Ε.Ε..», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.