ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Μεγάλη προσοχή σε αυτούς τους όρους

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος κρύβουν παγίδες που πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές.
Τιμολόγια ρεύματος: Μεγάλη προσοχή σε αυτούς τους όρους

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουν οι καταναλωτές σχετικά με τα τιμολόγια ρεύματος που επιλέγουν στη ΔΕΗ καθώς κάποιοι όροι κρύβουν παγίδες.

Οι καταναλωτές είναι μπερδεμένοι σχετικά με το ποιο τιμολόγιο να προτιμήσουν αλλά και πάροχο. Αν δεν έχετε επιλέξει ήδη χρώμα τιμολογίου μέχρι τις 1 Ιανουαρίου θα μεταπέσετε υποχρεωτικά στο πράσινο. Ωστόσο μέχρι τις 31 Ιανουαρίου υπάρχει η δυνατότητα εναντίωσης χωρίς όμως αναδρομική ισχύ. Γίνεται δηλαδή κάποιος να αλλάξει χρώμα στα τιμολόγια ρεύματος ή πάροχο, για τις ημέρες που βρισκόταν στο πράσινο όμως θα πληρώσει σύμφωνα με αυτό.

Στα πράσινα τιμολόγια η βασική τιμή προμήθειας ρεύματος μπορεί να αλλάξει ανά εξάμηνο ωστόσο οι προμηθευτές υποχρεούνται να ενημερώσουν δύο μήνες πριν. Η τιμή στα πράσινα είναι μεταβαλλόμενη κάθε μήνα ανάλογα με τη διακύμανση της χονδρεμπορικής αγοράς των 2 προηγούμενων μηνών. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ακριβότερη από τα σταθερά. Οι καταναλωτές μπορούν να αλλάξουν τιμολόγιο ή πάροχο ανά πάσα στιγμή χωρίς επιβάρυνση.

Στα μπλε (σταθερά) και στα κίτρινα (κυμαινόμενα) τιμολόγια οι τιμολογιακοί όροι ισχύουν σε όλη τη διάρκεια της σύμβασης ενώ αν για κάποιο σοβαρό λόγο γίνει κάτι τέτοιο οι προμηθευτές ενημερώνουν 2 μήνες πριν. Η μετακίνηση από τα κίτρινα τιμολόγια είναι ελεύθερη από επιβαρύνσεις ή χρονικά περιθώρια. Αντίθετα στα μπλε τιμολόγια ο καταναλωτής δεσμεύεται για τη διάρκεια της σύμβασης και σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης πληρώνει χρέωση.

Στην περίπτωση των μπλε τιμολογίων οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι θα διασφαλίσουν μια σταθερή τιμή για ένα διάστημα εξαμήνου ή έτους αλλά δε θα επωφεληθούν από τυχόν μείωση των τιμών.

Διαβάστε επίσης:

Πρωτοχρονιά 2024: Σημασία δεν έχει να πούμε «πάει ο παλιός χρόνος», αλλά «πάει ο παλιός μας εαυτός»

Το Twitter υποδέχτηκε το 2024 και έδωσε ρεσιτάλ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τιμολόγια ρεύματος: Μεγάλη προσοχή σε αυτούς τους όρους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις