ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΑΠΕ λογόκρινε την 108η θέση στην ελευθερία Τύπου: Ούτε μία αναφορά στην κατρακύλα της Ελλάδας!

To ΑΠΕ - ΜΠΕ μετέφερε την είδηση σαν να μην υπάρχει η Ελλάδα στην ντροπιαστική 108η θέση της ελευθερίας του Τύπου, παγκοσμίως.
Το ΑΠΕ λογόκρινε την 108η θέση στην ελευθερία Τύπου: Ούτε μία αναφορά στην κατρακύλα της Ελλάδας!

Μπορεί ο Παγκόσμιος Δείκτης ελευθεροτυπίας να επιβεβαίωσε την κατρακύλα της Ελλάδας κατά 38 θέσεις μέσα σε έναν μόλις χρόνο, άλλα το ΑΠΕ – ΜΠΕ εξακολουθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώσει το καθεστώς φίμωσης των ΜΜΕ, αφού μετέφερε την εν λόγω είδηση, χωρίς να γράψει ούτε λέξη για την ντροπιαστική 108η θέση της Ελλάδας!

Έτσι το ΑΠΕ – ΜΠΕ με την μεροληπτική μετάδοση της είδησης επαληθεύει πλήρως την έρευνα των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, που υποδεικνύουν τριτοκοσμικές συνθήκες στην ανεξαρτησία του Τύπου της Ελλάδας!

Ενώ η χώρα μας βρίσκεται στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πυθμένα της ελευθεροτυπίας, και στο διεθνές σκηνικό μας ξεπερνούν ακόμα και χώρες όπως η Αλβανία, η Γκάνα, η Κένυα, η Σενεγάλη, η Μογγολία και η Μποτσουάνα, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο σχετικό τηλεγράφημα που έδωσε, ασχολείται με τις θέσεις που καταλαμβάνουν άλλες χώρες, ενώ η Ελλάδα είναι σαν… να μην υπάρχει καν στη λίστα!

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα που επέλεξε το ΑΠΕ – ΜΠΕ πρόκειται για μεταφρασμένο κείμενο – «κονσέρβα» από ξένο πρακτορείο (το Γαλλικό Πρακτορείο AFP). Εκεί γίνεται λόγος για τις θέσεις που καταλαμβάνει η… Ρωσία, η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και άλλες χώρες. Μοιραίως δημιουργείται η απορία πως γίνεται να απασχολεί ένα Ελληνικό πρακτορείο περισσότερο η φίμωση που συμβαίνει στη… Ρωσία, παρά στην  ίδια την Ελλάδα!

Ακόμα και το POLITICO δημοσίευσε σήμερα άρθρο με τίτλο: «Η Ελλάδα είναι η χειρότερη ευρωπαϊκή χώρα σχετικά με την ελευθερία του Τύπου, σύμφωνα με αναφορά». Εδώ ταιριάζει εξαιρετικά η σοφή παροιμία «ο κόσμος το έχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι», αφού το μεγαλύτερο Ελληνικό πρακτορείο ειδήσεων, επέλεξε τον δρόμο της προστασίας του… image της κυβέρνησης, αποσιωπώντας την είδηση.

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως τα ελληνικά media μοιάζουν να βρίσκονται υπό την ομηρία ενός πρωτοφανούς απολυχταρχισμού. Και αντί να προβληθεί το θέμα ώστε να υπάρξει γόνιμος προβληματισμός για την τύχη του ελληνικού Τύπου, φιλοκυβερνητικά sites και πρακτορεία φροντίζουν με τους χειρισμούς τους να ρίξουν μερικές ακόμα θέσεις την Ελλάδα, πιο κάτω και από την 108η θέση!

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το ΑΠΕ λογόκρινε την 108η θέση στην ελευθερία Τύπου: Ούτε μία αναφορά στην κατρακύλα της Ελλάδας!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.