ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τομ Γκορς: Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας με ελληνική καταγωγή – Ο διάλογος με τον Αντετοκούνμπο (vid)

Αφιέρωμα στη ζωή του πλουσιότερου Έλληνα στον κόσμο, του Τομ Γκορς, ή Τομ Γκόρης στα ελληνικά.
Τομ Γκορς: Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας με ελληνική καταγωγή –  Ο διάλογος με τον Αντετοκούνμπο (vid)

Εκτόπισε τους υπόλοιπους Έλληνες μεγιστάνες και «στρογγυλοκάθεται» αυτός τώρα στην πρώτη θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, ελληνικής καταγωγής. Ο λόγος για τον Τομ Γκορς.

Αν και άγνωστος στο ευρύ κοινό ο Τομ Γκόρς ( βαπτίστηκε ως Tewfiq Georgious), ή Τομ Γκόρης στα ελληνικά, είναι γεννημένος στη Ναζαρέτ, το 1964.

Είναι ο 5ος από τα έξι παιδιά του Έλληνα πατέρα του και της Λιβανέζας μητέρας του, ενώ τα δύο πιο γνωστά του αδέλφια είναι ο Άλεκ Γκορς, επίσης δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και ο Σαμ Γκορς, ένας από τους πιο γνωστούς ατζέντηδες στο Χόλιγουντ. Επίσης είναι πατέρας τριών παιδιών.

Η περιουσία του Τομ Γκορς ανέρχεται στα έξι δισεκατομμύρια δολάρια και μεταξύ άλλων είναι ιδρυτής και πρόεδρος της επενδυτής εταιρείας Platinum Equity, η οποία μεταξύ άλλων κατέχει και την ομάδα μπάσκετ του ΝΒΑ, Ντιτρόιτ Πίστονς.

Γενικότερα ο Γκόρης, είναι ιδιοκτήτης ή μέτοχος σε τουλάχιστον 25 επιχειρήσεις και πλέον σύμφωνα με το περιοδικό Forbes θεωρείται πλέον ο πλουσιότερος Έλληνας του πλανήτη.

Μικρός ήταν λάτρης των σπορ, ενώ οι συμμαθητές του, στην επετηρίδα του σχολείου, τον χαρακτήρισαν ως «Τομ, ο δημοφιλής». Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Μίσγκαν με αθλητική υποτροφία και το 1986 έλαβε το πτυχίο του στη διαχείριση κατασκευών.

Το 1989 θα φτάσει στο Λος Άντζελες με ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και υποσχέθηκε στον εαυτό του ότι θα κατακτούσε την κορυφή. Το 1995 θα ιδρύσει την Platinum Equity και μέσω αυτής εξαγόραζε μερίδια σε 32 εταιρίες. To 2002 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας του Τομ Γκορς, είχε μονάδες κολοσσών, όπως οι Μοτορόλα, η Φουτζίτσου και η Αλκατέλ.

Τότε ο Ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίας, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στη λίστα Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς επιχειρηματίες.

Το 2013 το Forbes συμπεριέλαβε την Platinum στη λίστα με τις πλουσιότερες των ΗΠΑ και μάλιστα σε υψηλή θέση (25η). Το 2019 ο Γκορς εγκαινίασε τα νέα γραφεία των Πίστονς, αξίας 90 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Μια φορά είχε διάλογο με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, στα ελληνικά μάλιστα, με άπαντες να αναρωτιούνται τι ακριβώς είπαν οι δύο άνδρες.

Δείτε παρακάτω αναλυτικό αφιέρωμα για τον Τομ Γκορς






Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τομ Γκορς: Ο πλουσιότερος επιχειρηματίας με ελληνική καταγωγή – Ο διάλογος με τον Αντετοκούνμπο (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.