ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγωδία στο χωριό Μεταμόρφωση: Πληροφορίες πως ο Στρατός συλλέγει νεκρούς – Τραγική αμέλεια με το φράγμα

Την ώρα που η δραματική επιχείρηση διάσωσης στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας συνεχίζεται, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς!
Τραγωδία στο χωριό Μεταμόρφωση: Πληροφορίες πως ο Στρατός συλλέγει νεκρούς – Τραγική αμέλεια με το φράγμα

Έπειτα από την κατακλυσμιαία καταστροφή στην Καρδίτσα με ολόκληρα χωριά να βυθίζονται, οι κάτοικοι αρχίζουν να μετρούν τις πληγές τους, οι οποίες είναι πολλές και θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος για να επουλωθούν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε συνώνυμο του χάους και της καταστροφής, καθώς παρότι το 2020 έταζε έργα και αποζημιώσεις στην πλημμυρισμένη Καρδίτσα, τώρα πνίγηκε ξανά.

Συνολικά υπολογίζονται περίπου 720.000 στρέμματα πλημμυρισμένων εκτάσεων, ενώ μεγάλη είναι η καταστροφή και στη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο. Παράλληλα, παραμένουν οι φόβοι για νέο Μάτι, σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των αγνοούμενων.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου (9/9), έχουν ανασυρθεί τουλάχιστον 11 πτώματα, ενώ κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως «η ΕΜΑΚ μάς είπε ότι υπάρχουν νεκροί». Τα ντοκουμέντα από την Μεταμόρφωση Καρδίτσας προκαλούν σφίξιμο στο στομάχι, αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής, που είναι κυριολεκτικά βιβλική.

Όλα αυτά λοιπόν τη στιγμή που απ΄ ότι φαίνεται ορισμένες εγκληματικές αμέλειες έπαιξαν το δικό τους καθοριστικό ρόλο σε αυτή την δραματική κατάσταση.

Παρότι υπήρχαν ενδείξεις από λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (9/9) ότι το φράγμα του Σταυρού στον Παλαμά δεν θα αντέξει, έπεσε στο τραπέζι να ενημερωθεί ο στρατός για να εκκενωθεί το χωριό, κάτι που ωστόσο δεν έγινε.

Γύρω στις 3:30 το πρωί το φράγμα έσπασε, με νερά να μπαίνουν μέσα στο χωριό. Έτσι, ο στρατός ενημερώθηκε να πάει στο χωριό… κατόπιν εορτής και ειδικότερα στις 11 το πρωί!

Παράλληλα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, πέρα από την μη βοήθεια σε όσους έχουν εγκλωβιστεί, φαίνεται πως υπάρχουν και αρκετοί νεκροί.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων, των ανθρώπων που απεγκλωβίστηκαν και των νεκρών, μιας και αυτό θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως στη Μεταμόρφωση ζημιά από τις πλημμύρες είναι πάρα πολύ μεγάλη, με τη στάθμη του νερού να είναι μεγάλη, πολλά σπίτια να έχουν καταστραφεί, αλλά και μεγάλο αριθμό ανθρώπων να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Η κατάσταση λοιπόν θεωρείται δύσκολη, μιας και δυστυχώς, πέρα από όλα αυτά, φαίνεται πως υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τραγωδία στο χωριό Μεταμόρφωση: Πληροφορίες πως ο Στρατός συλλέγει νεκρούς – Τραγική αμέλεια με το φράγμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.