ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζανάκης: «Οι ιερείς ευθύνονται για υπερμετάδοση στο Ηράκλειο» – Οι ειδικοί άρχισαν πάλι το ίδιο «τροπάριο» αντιχριστιανικής προπαγάνδας

Όσο πλησιάζουμε στον Δεκαπενταύγουστο, οι διάφοροι «ειδικοί» ξαναπιάνουν το «πρόγραμμα» τους από εκεί που το άφησαν και ξεκινούν αυθαίρετη προπαγάνδα κατά της Εκκλησίας.
Τζανάκης: «Οι ιερείς ευθύνονται για υπερμετάδοση στο Ηράκλειο» – Οι ειδικοί άρχισαν πάλι το ίδιο «τροπάριο» αντιχριστιανικής προπαγάνδας

Νίκος Τζανάκης: Τι και αν κάηκε η μισή Ελλάδα; Τι και αν οι καταστροφικές πυρκαγιές είναι το κυρίαρχο θέμα που απασχολεί όλον τον λαό; Μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ σε αυτή τη χώρα.

Όσο πλησιάζουμε στον Δεκαπενταύγουστο και στη μεγάλη θρησκευτική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι διάφοροι «ειδικοί» ξαναπιάνουν το «πρόγραμμα» τους από εκεί που το άφησαν και ξεκινούν τις εμπαθείς και χωρίς στοιχεία κατηγορίες προς την εκκλησία. Σαν να μη πέρασε μια μέρα.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την πορεία της μετάδοσης του ιού στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου η κυβέρνηση επέβαλε mini lockdown και εντόπισε την αιτία του κακού στους… ιερείς.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό είπε:

«Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει τόσα πολλά κρούσματα που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά» .

Kαι συνέχισε προσθέτοντας:

«Προτρέπω τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης».

O καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, «ανακάλυψε» πως όλο το πρόβλημα της υπερμετάδοσης βρίσκεται στις… εκκλησίες.

Όχι στον τουρισμό. Όχι γιατί σύμφωνα με το CDC και με το τρανό παράδειγμα των όσων συμβαίνουν στο Ισραήλ, οι εμβολιασμένοι γίνονται κανονικότατοι μεταδότες. Όχι έχοντας στο μυαλό του το παράδειγμα της Μυκόνου (άραγε και εκεί οι… εκκλησίες έφταιγαν που μπήκε σε lockdown το νησί;).

Τίποτε από αυτά. Οι εκκλησίες ευθύνονται για όλα. Και όσο πλησιάζει ο Δεκαπενταύγουστος, τόσο περισσότερο θα «φταίνε». Ο κ. Τζανάκης μιλά μετέωρα και χωρίς να δώσει κανένα απτό στοιχείο για κάποιες… «υπερμεταδοτικές συνθήκες στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές». Πώς άραγε οδηγείται σε αυτό το συμπέρασμα; Έχει κάποια… εσωτερική πληροφόρηση πως τα εκκλησιάσματα δεν τηρούν τα μέτρα αυτοπροστασίας;

Διότι εμείς – όσοι μετέχουμε σε ακολουθίες και λειτουργίες-  έχουμε εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτά που αυθαίρετα υποστηρίζει ο κ. Τζανάκης. Τα εκκλησιάσματα τηρούν τα μέτρα ίσως ευλαβικότερα από κάθε άλλο χώρο. Οι ιερείς είναι προσεκτικοί, οι καρέκλες βρίσκονται σε αποστάσεις, οι χριστιανοί φορούν μάσκα.

Με ποιο δικαίωμα και με τι θράσος ο κ. Τζανάκης αναλαμβάνοντας και ρόλο… «Επισκόπου», βάζει στη… θέση τους ιερείς της Κρήτης; Από πού γνωρίζει πως υπάρχουν ιερείς που παρακούν τη Σύνοδο; Και αν υπήρχαν τέτοιοι ιερείς, η Σύνοδος θα ήταν υπεύθυνη να το διαχειριστεί, και όχι ο Τζανάκης που λέει ό, τι θέλει από το γραφείο του. Έχει χαθεί κάθε μέτρο σε αυτή τη χώρα και τα κάναμε όλα ίσωμα.

Γιατί δεν αρκείται στα της Πνευμονολογίας και ανακατεύεται με το πως τελούν το λειτούργημά τους οι ιερείς; Ποιοι είναι οι ιερείς που «δεν έχουν αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος»; Και ποιος κατέστησε τον κ. Τζανάκη «αρμόδιο» για να φέρει γνώμη για όλα;

Τι ανυπόστατες κατηγορίες είναι αυτές, για να δημιουργηθούν εντυπώσεις με τη συνήθη τακτική του να πετάνε λάσπη;

Αυτές τις μέρες, ο ουρανός της Ελλάδας είναι γεμάτος από καρκινογόνα μικροσωματίδια που τα αναπνέουν οι πολίτες. Μήπως θα ήταν προτιμότερο να ασχοληθεί με αυτό ο πνευμονολόγος, παρά να ασχολείται με τους χριστιανούς και την εκκλησία της Κρήτης;

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζανάκης: «Οι ιερείς ευθύνονται για υπερμετάδοση στο Ηράκλειο» – Οι ειδικοί άρχισαν πάλι το ίδιο «τροπάριο» αντιχριστιανικής προπαγάνδας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.