ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τζέφρι Πάιατ: «Φέτος η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα από την κρίση»

«Είναι πολύ σημαντικό ασφαλώς να συνεχίσει η Ελλάδα να καταδεικνύει τη δέσμευσή της απέναντι στο μεταρρυθμιστικό έργο», ανέφερε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα
Τζέφρι Πάιατ: «Φέτος η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα από την κρίση»

Σε εκδήλωση των αποφοίτων αμερικανικών πανεπιστημίων και του φορέα “Νέο Ρεύμα-Νέο Όραμα”, στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε χθες ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έκανε λόγο για μία «φανταστική ευκαιρία» της Ελλάδας για να βγει από την κρίση.

Μάλιστα τόνισε πως και «οι ΗΠΑ θα κάνουν ό,τι μπορούν για να το στηρίξουν αυτό και να στείλουν ένα θετικό μήνυμα στους Αμερικανούς επενδυτές, να διαδώσουν το μήνυμα για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν εδώ».

Ο Τζέφρι Πάιατ υπογράμμισε ωστόσο πως «είναι πολύ σημαντικό ασφαλώς να συνεχίσει η Ελλάδα να καταδεικνύει τη δέσμευσή της απέναντι στο μεταρρυθμιστικό έργο, μια μεταρρυθμιστική διαδικασία, που ανήκει και καθορίζεται από την ελληνική κυβέρνηση» και είπε:

«Με έχουν ενθαρρύνει όσα έχουν πει ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης και ο υπουργός (Οικονομικών) κ. Τσακαλώτος και το υπόλοιπο οικονομικό επιτελείο, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός».

Μάλιστα δήλωσε  αισιόδοξος και διαβεβαίωσε πως «η αμερικανική κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσει ότι η διαδικασία αυτή θα είναι επιτυχής», ενώ τόνισε πως φέτος η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και θα γυρίσει σελίδα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τζέφρι Πάιατ: «Φέτος η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα από την κρίση»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.