ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: «Να μας προβληματίζει η τουρκική προκλητικότητα, όχι να μας φοβίζει»

«Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να μας προβληματίζει, αλλά όχι να μας φοβίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κικίλιας.
Βασίλης Κικίλιας: «Να μας προβληματίζει η τουρκική προκλητικότητα, όχι να μας φοβίζει»

Την άποψη πως πρέπει να μας προβληματίζει η τουρκική προκλητικότητα, όχι όμως να μας φοβίζει εξέφρασε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις με την Τουρκία.

Για τον κ.Κικίλια βασικότεροι άξονες σε ό,τι αφορά στο γεωστρατηγικό πεδίο είναι η «ψυχραιμία, σοβαρότητα και στρατηγικό βάθος», πάντοτε κάτω από το φάσμα μίας δυναμικής ηγεσίας, όπως τονίζει.

«Όσο κακός σύμβουλος είναι ο γενικευμένος εφησυχασμός, άλλο τόσο είναι και η γενικευμένη ανησυχία», υπογραμμίζει και συνεχίζει λέγοντας πως «η Ελλάδα στέκεται γερά στα πόδια της και έχει πολλάκις αποδείξει ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, όταν η ιστορία το επιβάλλει. Αρκεί να έχουν προετοιμαστεί άρτια λαός, κράτος και πολιτική ηγεσία».

Κλείνοντας ο κ. Κικίλιας το άρθρο του ανέφερε πως έχει «ακλόνητη πίστη στις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό και τους συνοριοφύλακες», αλλά υποστήριξε πως πρέπει να υπάρχει ένα ενιαίο σχέδιο δράσης προκειμένου να αξιοποιηθούν σωστά και ουσιαστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Κικίλιας: «Να μας προβληματίζει η τουρκική προκλητικότητα, όχι να μας φοβίζει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.