ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασίλης Κικίλιας: Νίπτει τας χείρας του για τις επόμενες πλημμύρες στην Αττική και πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση

Να καλύψει τα νώτα του για το επόμενο επιτελικό φιάσκο επιχειρεί ο Βασίλης Κικίλιας, μεταθέτοντας όλες τις ευθύνες στους Δημάρχους
Βασίλης Κικίλιας: Νίπτει τας χείρας του για τις επόμενες πλημμύρες στην Αττική και πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση

Πριν ακόμα χειμωνιάσει για τα καλά και ξεκινήσουν να πλήττουν την Αττική συχνότερες κακοκαιρίες, ο Βασίλης Κικίλιας σε μία επικοινωνιακή κίνηση «Πόντιου Πιλάτου» έσπευσε να απεκδυθεί των ευθυνών του και μάλιστα προκαταβολικά, πριν έρθει η στιγμή που κάποια περιοχή της Αττικής θα βουλιάξει από κάποια πλημμύρα.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας σε σχετική του δήλωση ουσιαστικά αποσυνδέει τον εαυτό του από τις υποχρεώσεις να γίνουν σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα στην Αττική και ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών αποκλειστικά στους Δημάρχους.

«Ξεκαθαρίζω ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων, αλλά έχει ιερή υποχρέωση να προστατέψει τους πολίτες. Και αυτό θα κάνει», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας νίπτοντας τας χείρας του για τις επερχόμενες καταστροφές και κηρύσσοντας δεκάδες Δήμους της Αττικής σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι παρακάτω δήμοι ανά ποταμό και ρέμα:

Κηφισός: Αχαρνές, Διόνυσος, Κηφισιά, Μεταμόρφωση, Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό, Αιγάλεω, Περιστέρι, Αθήνα, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, Μοσχάτο-Ταύρος, Νίκαια-Αγιος Ιωάννης Ρέντης, Πειραιάς

Ποδονίφτης: Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Νέα Ιωνία, Πεντέλη, Φιλοθέη-Ψυχικό, Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, Αθήνα

Εσχατιά: Φυλή, Ιλίον, Αχαρνές και Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό

Πριν το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και τις δηλώσεις Βασίλη Κικίλια, είχε προηγηθεί ένα επικοινωνιακό σόου του ίδιου με αυτοψία στο ρέμα του Κηφισού παρουσία φωτογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, προκειμένου να δοθεί η εντύπωση ότι ο υπουργός… επαγρυπνεί στο πεδίο, αφού όμως απέτυχε παταγωδώς να αντιμετωπίσει επιχειρησιακά τις φονικές πλημμύρες και τις καταστροφικές πυρκαγιές που σάρωσαν τη χώρα.

Ουσιαστικά ο Βασίλης Κικίλιας φρόντισε να βγάλει την «ουρά» του από το επόμενο επιτελικό φιάσκο και δήλωσε ότι απλά θα λειτουργεί ως… εγγυητής μιας αόριστης «ιερής υποχρέωσης» της προστασίας των πολιτών, άλλα για οτιδήποτε συμβεί ο μόνος που δεν θα φταίει θα είναι ο ίδιος. Η πολιτική αποποίησης της κάθε ευθύνης από τους «γαλάζιους» υπουργούς φαίνεται ότι περνάει σε ανώτερο επίπεδο ανικανότητας, αφού έως τώρα αποτίναζαν τις ευθύνες μετά την κάθε καταστροφή, ενώ ο Βασίλης Κικίλιας το κάνει πριν καν συμβεί η καταστροφή.

Αντί να δίνεται προτεραιότητα στα έργα υποδομής που αποτελούν την κύρια άμυνα ανάσχεσης των πλημμυρών, ο Βασίλης Κικίλιας βάζει στο στόχαστρο των ευθυνών τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και τους αρμόδιους Δήμους, για τη διενέργεια έργων καθαρισμού και αποκατάστασης των ποταμών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βασίλης Κικίλιας: Νίπτει τας χείρας του για τις επόμενες πλημμύρες στην Αττική και πετάει το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.