ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεγράφη η συμφωνία για τη Μακεδονία (vid)

Λίγο μετά τις 11.30 «μπήκαν» οι υπογραφές που σφράγισαν τη συμφωνία
Υπεγράφη η συμφωνία για τη Μακεδονία (vid)

Τσίπρας και Ζάεφ υπέγραψαν στους Ψαράδες στη Μεγάλη Πρέσπα, τη συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ.

Τη συμφωνία υπέγραψαν και οι υπουργοί εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ, καθώς και ο διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς.

Ο Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον Ζόραν Ζάεφ λέγοντας: «Βρισκόμαστε στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία, βρισκόμαστε σε ένα σημείο που το έχουν διαβεί νικητές και ηττημένοι. Βρισκόμαστε εδώ για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορίας. Βρισκόμαστε και οι δυο εδώ για να πράξουμε το πατριωτικό μας καθήκον , δεν ανταμώνουμε για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος. Οπως είπε στόχος είναι «να βαδίσουμε μαζί σε μια νέα εποχή ασφάλειας. Η σημερινή μας υπογραφή βάζει τα θεμέλια για αυτή τη νέα εποχή. Οταν είχαμε συναντηθεί με τον Ζόραν στο Νταβός έκανε πολύ κρύο. Για 25 χρόνια το κρύο ήταν και στις σχέσεις των χωρών μας. Πολύ λίγοι πίστευαν ότι θα τα καταφέρναμε». 

«Βάλαμε τέλος σε μακροχρόνια προβλήματα που επιδείνωναν τις διμερείς σχέσεις» ανέφερε με τη σειρά του ο  Ζόραν Ζάεφ.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/YmJJ4ORqqgg?t=4h55m

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπεγράφη η συμφωνία για τη Μακεδονία (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.