Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι οι προσπάθειες για περιορισμό της επιδημίας έχουν παρεμποδιστεί λόγω της «μη εμπλοκής» των τοπικών κοινοτήτων και των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή

Επιδείνωση έχει παρουσιάσει η επιδημία του ιού Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό ενώ μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 319 άνθρωποι.

Το Υπουργείο Υγείας δήλωσε την Τρίτη ότι 542 περιπτώσεις Έμπολα καταγράφηκαν στην επαρχία του North Kivu – 494 από τις οποίες έχουν επιβεβαιωθεί. Από τα 319 άτομα που πιστεύεται ότι έχουν πεθάνει από τον ιό μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τα 271.

Κατά μέσο όρο, ο Έμπολα– ο οποίος προκαλεί πυρετό, σοβαρό πονοκέφαλο και σε ορισμένες περιπτώσεις αιμορραγία – σκοτώνει περίπου το ήμισυ των μολυσμένων, αλλά τα ποσοστά θνησιμότητας από επιμέρους αιτίες ποικίλουν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) δήλωσε ότι οι προσπάθειες για περιορισμό της επιδημίας έχουν παρεμποδιστεί λόγω της «μη εμπλοκής» των τοπικών κοινοτήτων και των ένοπλων συγκρούσεων στην περιοχή.

Το ξέσπασμα του ιού στο Κονγκό είναι το δεύτερο πιο θανατηφόρο ποτέ, και ακολουθεί το ξέσπασμα του Έμπολα στη Δυτική Αφρική το 2014, όταν ο ιός σκότωσε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους.

Είναι η 10η επιδημία του ιού στο Κονγκό από το 1976, και η δεύτερη φέτος.