ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Ρεκόρ εκρήξεων σε ΑΤΜ – Από ποια χώρα κατάγονται οι ύποπτοι;

Είναι ο υψηλότερος αριθμός εκρήξεων σε ΑΤΜ που έχει καταγραφεί σε έναν χρόνο στη Γερμανία
Γερμανία: Ρεκόρ εκρήξεων σε ΑΤΜ - Από ποια χώρα κατάγονται οι ύποπτοι;

Γερμανία: Ρεκόρ εκρήξεων σε τράπεζες γίνεται εν έτει 2022, με τις αρχές να έχουν καταγράψει ήδη περισσότερα από 450 περιστατικά.

Η πλειοψηφία των περιπτώσεων έχει συνδεθεί με εγκληματίες από την Ολλανδία.

Ιδού τι αναφέρει η ιστοσελίδα nltimes.nl:

«Μέχρι στιγμής φέτος, οι γερμανικές αρχές έχουν καταγράψει περισσότερα από 450 περιστατικά, όπου εγκληματίες χρησιμοποίησαν εκρηκτικά και εμπρηστικά μηχανήματα, προσπαθώντας να ανοίξουν ΑΤΜ.

Είναι ο υψηλότερος αριθμός εκρήξεων σε ΑΤΜ που έχει καταγραφεί σε έναν χρόνο στη χώρα και τα αδικήματα έχουν αποδοθεί κυρίως σε Ολλανδούς εγκληματίες.

Η Γερμανία, η οποία συνορεύει ανατολικά με την Ολλανδία, ανησυχεί για την ανάπτυξη.

Η πλειονότητα των ΑΤΜ στην Ολλανδία είχε προγραμματιστεί να κλείνουν τις βραδινές και νυχτερινές ώρες, αρχής γενομένης από το τέλος του 2019.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

Αυτό επέφερε την απότομη αύξηση των εκρήξεων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις ήταν τόσο ισχυρές, που προκάλεσαν επιφανειακές και δομικές ζημιές σε κτίρια γύρω από τα μηχανήματα.

Στη συνέχεια μειώθηκε ο αριθμός των αποπειρών ληστειών με χρήση εκρηκτικών σε ΑΤΜ, ενώ αντίθετα, ο αντίστοιχος στη Γερμανία άρχισε να αυξάνεται.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα “Welt am Sonntag“, περισσότερα από 450 μηχανήματα ανατινάχθηκαν φέτος στη Γερμανία, φτάνοντας σε ιστορικό υψηλό.

Η ανατίναξη ΑΤΜ διαπράττεται ολοένα και περισσότερο με εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε η Γερμανική Διάσκεψη Υπουργών Εσωτερικών (IMK).

Αυτή η νέα εξέλιξη προκαλεί ανησυχία, καθώς στο παρελθόν οι εγκληματίες συνήθιζαν να χρησιμοποιούν μείγματα αερίων για επιθέσεις.

Τώρα, φαίνεται ότι υπάρχει ακόμη λιγότερο ενδιαφέρον για την πρόκληση τραυματισμού ή θανάτου σε ανθρώπους στις γύρω περιοχές.

«Οι παράπλευρες ζημιές αποκτούν νέα διάσταση σε αυτό το έγκλημα. Τα ανατιναχθέντα ΑΤΜ έχουν ήδη τραυματίσει πεζούς, μεταλλικά μέρη έχουν χτυπήσει παιδικά υπνοδωμάτια και τα σπίτια δεν ήταν πλέον κατοικήσιμα», δήλωσε ο Όλιβερ Χουτ, περιφερειακός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Ντετέκτιβ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Στο μεταξύ, ολοένα και περισσότεροι εγκληματίες από την Ολλανδία διαπράττουν τα εγκλήματά τους στη Γερμανία, ισχυρίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας Μπόρις Πιστόριους.

Ο λόγος είναι ότι, σε αντίθεση με την Ολλανδία, οι τράπεζες στη Γερμανία αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τεχνικές κόλλησης, με τις οποίες τα τραπεζογραμμάτια μπορούν να κολληθούν μεταξύ τους και να αχρηστευθούν σε περίπτωση έκρηξης».

Μάγια Μπουντάνοκ: Η πανέμορφη Ρωσίδα επταθλήτρια έβαλε φωτογραφία στο Instagram που έκανε χαμό

Ρούλα Κορομηλά: Αυτό είναι το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει

Food Pass – Super Market Pass: Ανατροπή – Σε δόσεις των 50 ευρώ το επίδομα – Οι δικαιούχοι 

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ που αφορά Γερμανία και Ολλανδία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ