ΚΟΣΜΟΣ

Η πτήση μυστήριο του ελληνικού Boeing 747 – Οι υπολογιστές δεν μπορούν να καταλάβουν πως έσωσε το αεροπλάνο ο Έλληνας πιλότος

Η πτήση μυστήριο του ελληνικού Boeing 747 και το «μυστήριο» γύρο από τη διάσωσή του που αναλύεται και δεν μπορεί να εξηγηθεί ακόμα και σήμερα.
Η πτήση μυστήριο του ελληνικού Boeing 747 – Οι υπολογιστές δεν μπορούν να καταλάβουν πως έσωσε το αεροπλάνο ο Έλληνας πιλότος

Ήταν 9 Αυγούστου του 1978 όταν ένα θηριώδες Boeing 747 με 374 επιβάτες παραλίγο να πέσει στο κέντρο στην Αθήνα λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Ωστόσο, τελικά δεν συνέβη το μοιραίο, χάρη στον έμπειρο πιλότο Σήφη Μιγάδη.

Το επίτευγμά του μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, ενώ αξιοσημείωτο είναι το ότι διδάσκεται στα σεμινάρια της Boeing, καθώς νίκησε τους νόμους της φυσικής αφού πέταγε με πολύ μικρή ταχύτητα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Είναι αδιανόητο πώς ο Έλληνας πιλότος κατάφερε να σώσει το αεροπλάνο της Ολυμπιακής και να μην πέσει σε κατοικημένη περιοχή στην Αθήνα. Οι υπολογιστές δεν μπορούν να καταλάβουν πώς το έκανε. Για την Βoeing το αεροπλάνο δεν γίνεται να μην έπεσε.

Θεωρείται ότι είναι ένα «θαύμα», καθώς σε όλες τις προσομοιώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα το αεροπλάνο πέφτει. Βέβαια, παρά το γεγονός πως σώθηκε, η εταιρία ακόμα το θεωρεί χαμένο.

Μάλιστα, ο Mentour Pilot που αριθμεί 1,2 εκατ. ακολούθους στο Youtube, καταπιάνεται με τη συγκεκριμένη ιστορία και τη χαρακτηρίζει ως την πιο συναρπαστική, κάνοντάς τον να «δαγκώνει τα νύχια του» όπως λέει.

«Η ιστορία της πτήσης 411 της Ολυμπιακής Αεροπορίας είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που δαγκώνουν τα νύχια που έχω καλύψει ποτέ σε αυτό το κανάλι. Ένα πλήρως φορτωμένο Boeing 747, που υπέστη σοβαρή βλάβη στον κινητήρα κατά την αναχώρηση, παραλίγο να πέσει στο κέντρο της Αθήνας», περιγράφει χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναλύει στο βίντεο του όλα όσα έγιναν και κατέρριψαν τους νόμους της φυσικής.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο τρόμου από προσγείωση AirBus στη Σκιάθο!

Super Market: Τρομερές ανατιμήσεις – Δείτε ποια προϊόντα θα εκτοξευθούν 

Βασίλης Τσιάρτας: «Ο Πακιστανός τη σκότωσε για το Κοράνι – Θα το πούμε χριστιανοκτονία;»

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η πτήση μυστήριο του ελληνικού Boeing 747 – Οι υπολογιστές δεν μπορούν να καταλάβουν πως έσωσε το αεροπλάνο ο Έλληνας πιλότος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.