ΚΟΣΜΟΣ

Ηνωμένο Βασίλειο: Μετ’ εμποδίων η μετάβαση για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσεγγίζει τη στρατηγική που ακολουθούν οι ΗΠΑ
Ηνωμένο Βασίλειο: Μετ’ εμποδίων η μετάβαση για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανακοινώνει ότι οι επιβάτες που προέρχονται από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ Covid, προτού ταξιδέψουν.

Η ασιατική χώρα, παρά την αύξηση των κρουσμάτων, έχει χαλαρώσει την πολιτική της για το zero-Covid.

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι θα ανοίξει ξανά πλήρως τα σύνορά της στις 8 Ιανουαρίου.

Πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ινδίας, εισάγουν επίσης δοκιμές.

Είναι κατανοητό ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα απαιτήσει αρνητικό τεστ, προτού οι ταξιδιώτες επιβιβαστούν σε πτήση από την ηπειρωτική Κίνα.

Προσεγγίζει δηλαδή τη στρατηγική που ακολουθούν οι ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση δεν έχει γίνει, όμως, ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει την ανάγκη για τεστ επιβατών από την Κίνα.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα εξετάσει τους περιορισμούς, ο Μπεν Γουάλας είπε: «Η κυβέρνηση το εξετάζει αυτό, παρατηρήσαμε προφανώς τι έκαναν οι ΗΠΑ, η Ινδία και νομίζω η Ιταλία».

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι είναι «κατανοητό» πως ορισμένες χώρες επιβάλλουν αυτούς τους νέους περιορισμούς.

Ωστόσο, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι η «επιδημική κατάσταση» συνολικά ήταν «προβλέψιμη και υπό έλεγχο».

Η κινεζική κυβέρνηση αναφέρει περίπου 5.000 περιπτώσεις την ημέρα, ωστόσο οι αναλυτές λένε ότι ο ημερήσιος φόρτος υποθέσεων μπορεί να πλησιάζει το 1.000.000.

Ο πραγματικός αριθμός των νοσήσεων και των θανάτων στην Κίνα είναι άγνωστος, καθώς οι αξιωματούχοι έχουν σταματήσει να απαιτούν την αναφορά των κρουσμάτων και άλλαξαν τις ταξινομήσεις για όσους κατέληξαν από Covid.

Δείτε ρεπορτάζ του OPEN για την έξαρση Covid στην Κίνα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική που θα ακολουθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο:

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.