ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: «Την Πέμπτη θα κάνουμε το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος έξέφρασε την αισιοδόξια της ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα για το τέλος του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. «Θα καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα», όπως είχε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ, για το Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης 21/6, στην κοινή σύνεντευξη Τύπου...
Μέρκελ: «Την Πέμπτη θα κάνουμε το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα»

Η Γερμανίδα καγκελάριος έξέφρασε την αισιοδόξια της ότι στο Eurogroup της Πέμπτης θα υπάρχουν θετικές εξελίξεις στο θέμα για το τέλος του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας.

«Θα καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα», όπως είχε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ, για το Eurogroup της προσεχούς Πέμπτης 21/6, στην κοινή σύνεντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, για θέματα που αφορούν την θωράκιση της ευρωζώνης και το μεταναστευτικό.

«Τώρα πιστεύω έχουμε την χρονική στιγμή. Την Πέμπτη ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε με την Ελλάδα το τελευταίο βήμα στο πρόγραμμα. Τότε όλες οι χώρες του ευρώ θα είναι εκτός προγραμμάτων και τότε θα είναι η σωστή στιγμή για να πούμε “τώρα πρέπει να καταστήσουμε την Ευρωζώνη ασφαλή έναντι κρίσεων” και πιστεύω ότι μπορούμε με τις προτάσεις μας να κάνουμε ένα καλό βήμα στην σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης που θα έχουμε μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την επόμενη εβδομάδα», σχολίασε η κ.Μέρκελ.

Στη συνέχεια η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε ότι μια οικονομική και νομισματική ένωση μπορεί να κρατηθεί μόνο αν οι οικονομικές πολιτικές πλησιάσουν μεταξύ τους, ακόμη και με επιπλέον βοήθεια προς τα πλέον αδύναμα μέλη.

Ο Εμάνουελ Μακρόν στη συνέχεια πήρε το λόγο και κινήθηκε σε ανάλογο μήκος κύματος στις δηλώσεις του και δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «νέο βήμα στην ιστορία της οικονομικής και νομισματικής ένωσης».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μέρκελ: «Την Πέμπτη θα κάνουμε το τελευταίο βήμα με την Ελλάδα»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.