ΚΟΣΜΟΣ

Ο μυστηριώδης επισκέπτης ήταν τελικά… ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ιστορική επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα. Λύθηκε το μυστήριο σχετικά μετά την άφιξη στο Πεκίνο του τρένου που θύμιζε αυτό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τις μετακινήσεις του (φωτο). Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο μυστηριώδης επισκέπτης που έφτασε στην πρωτεύουσα της Κίνας, είναι όντως ο Κιμ Γιονγκ...
Ο μυστηριώδης επισκέπτης ήταν τελικά… ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ιστορική επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στην Κίνα.

Λύθηκε το μυστήριο σχετικά μετά την άφιξη στο Πεκίνο του τρένου που θύμιζε αυτό που χρησιμοποιούσε ο πατέρας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας για τις μετακινήσεις του (φωτο). Τελικά οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και ο μυστηριώδης επισκέπτης που έφτασε στην πρωτεύουσα της Κίνας, είναι όντως ο Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη μάλιστα, είναι η πρώτη από το 2011, όταν ανέλαβε την εξουσία ο ηγέτης του απομονωμένου καθεστώτος.

Το πρακτορείο «Νέα Κίνα» έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την ανεπίσημη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, όπου οι δύο ηγέτες ανταλλάσσουν χειραψίες.

Η παραπάνω επίσκεψη εντάσσεται στις προετοιμασίες που γίνονται για την πολυσυζητημένη συνάντηση του Κιμ Γιονγκ Ουν με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπου θα τεθεί και το θέμα της «αποπυρηνικοποίηση» της κορεατικής χερσονήσου.

Να σημειωθεί ότι η Κίνα είναι εδώ και δεκαετίες ο κυριότερος σύμμαχος του μυστικοπαθούς και απομονωτικού καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, αλλά οι διμερείς σχέσεις είχαν επιδεινωθεί εξαιτίας της εντατικοποίησης των προγραμμάτων της Πιονγκγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Από ότι φαίνεται όμως η κατάσταση δείχνει να εξομαλύνεται, με το Πεκίνο να παίζει το ρόλο κάποιου είδους διαμεσολαβητή μεταξύ Τραμπ και Κιμ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο μυστηριώδης επισκέπτης ήταν τελικά… ο Κιμ Γιονγκ Ουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.