ΚΟΣΜΟΣ

«Ουδέποτε υπήρξαμε αφελείς όσον αφορά το Ιράν» τονίζει η Βρετανία

«Το καθεστώς επιθεωρήσεων από τον ΔΟΑΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι το πιο εκτενές και σθεναρό»
«Ουδέποτε υπήρξαμε αφελείς όσον αφορά το Ιράν» τονίζει η Βρετανία

Πως δεν υπήρξε ποτέ αφελής, διαμήνυσε η κυβέρνηση της Βρετανίας μιλώντας για τους σκοπούς του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, ενώ όπως είπε οι επιθεωρήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, είναι πολύ σημαντικές ώστε να εξασφαλιστεί ο ειρηνικός χαρακτήρας του προγράμματος.

Τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τόνισε πως οι ΗΠΑ πρέπει να αποχωρήσουν από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ενώ τόνισε ακόμα πως έχει αποδείξεις για ένα μυστικό πρόγραμμα πυρηνικών όπλων στην Τεχεράνη.

Πιο συγκεκριμένα η Βρετανία ανέφερε:

«Ουδέποτε υπήρξαμε αφελείς όσον αφορά το Ιράν και τις προθέσεις του όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα. Γι’ αυτό το καθεστώς επιθεωρήσεων από τον ΔΟΑΕ στο πλαίσιο της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν είναι το πιο εκτενές και σθεναρό στην ιστορία των διεθνών συμφωνιών για τα πυρηνικά προγράμματα», ενώ πρόσθεσε πως:

«Παραμένει καίριας σημασίας μέθοδος για να επαληθεύεται με ανεξάρτητο τρόπο ότι το Ιράν τηρεί τη συμφωνία και ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του έχει αποκλειστικά ειρηνικούς σκοπούς».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.