Τραμπ: Αποσπάσματα από το βιβλίο «Nightmare Scenario» (μτφρ. «Εφιαλτικό Σενάριο») είδαν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους της «Washington Post» που έγραψαν το βιβλίο, ο Ντόναλντ Τραμπ σκεφτόταν να στείλει στη ναυτική βάση του Γκουαντάναμο όσους Αμερικανούς είχαν μολυνθεί με κορονοϊό.

Το είχε πει σε μια σύσκεψη στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο του 2020, όταν μελετούσαν τρόπους ανάσχεσης της υγειονομικής κρίσης.

Οι Γιασμίν Αμπουταλέμπ και Ντέιμιαν Παλέτα που υπογράφουν το βιβλίο, ο Τραμπ ρώτησε τους συνεργάτες του: «Δεν έχουμε ένα νησί στην κτήση μας; Τι γίνεται με το Γκουαντάναμο; Εισάγουμε αγαθά. Δεν θα εισάγουμε έναν ιό».

Σε ένα άλλο σημείο του βιβλίου ο Τραμπ εμφανίζεται οργισμένος με τα τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού που μαρτυρούσαν την επιδημιολογική «έκρηξη» τον Μάρτιο του 2020,

Φέρεται μάλιστα να ούρλιαξε στον τότε υπουργό υγείας Άλεξ Αζάρ ότι «τα τεστ με σκοτώνουν» και να ρώτησε ποιος είχε την ιδέα της διενέργειάς τους.

«Θα χάσω τις εκλογές λόγω των τεστ. Ποιος ηλίθιος έβαλε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να κάνει τεστ;».

«Εεε, εννοείτε τον Τζάρεντ;», απάντησε ο υπουργός Υγείας αναφερόμενος στον γαμπρό και σύμβουλο του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ που ήταν αρμόδιος για τα τεστ.

Το βιβλίο πρόκειται να εκδοθεί στις 29 Ιουνίου και περιγράφει τη χαοτική αντίδραση της κυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία.

Βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 180 άτομα, ανάμεσά τους ανώτεροι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Υγείας.

Εκείνοι εμπόδισαν τον Τραμπ να εφαρμόσει την ιδέα αυτή, προβάλλοντάς του ως βασικό επιχείρημα την αρνητική εικόνα της μεταφοράς Αμερικανών πολιτών κοντά στη διαβόητη φυλακή.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τα δύο αιτήματα του Αναγνωστόπουλου

MasterChef Μαργαρίτα: Με τζιν σορτσάκι στη Μύκονο