ΚΟΣΜΟΣ

«Βόμβα» Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Έμμεσο μήνυμα για τους «8»

Τι αναφέρθηκε στην τουρκική «Hurriyet»
«Βόμβα» Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Έμμεσο μήνυμα για τους «8»

Την άποψη πως δεν είναι δίκαιο, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, να αποφεύγουν το ζήτημα των οκτώ Τούρκων που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επιστροφή του από τη Βάρνα.

«Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος επιστρέφοντας από τη Σύνοδο Τουρκίας Ε.Ε, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δεν πάρει πίσω τους «8», δεν θα ελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες από το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Hurriyet» αναφέρεται πως:

«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν, εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα είναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς, δε συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, ενώ τους ζητήσαμε».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Βόμβα» Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς – Έμμεσο μήνυμα για τους «8»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.