Το δικό της μήνυμα με αφορμή τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς έστειλε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, έστειλε το δικό της μήνυμα για την Εργατική Πρωτομαγιά, κάνοντας… επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση.

Έκανε λόγο για εκμετάλλευση της πανδημίας από συντηρητικές δυνάμεις αλλά και τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα.

Το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο να πάει στη Βουλή έπαιξε σε πρώτο… πλάνο, σημειώνοντας: «Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμα περισσότερους».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Η εργασία βρίσκεται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι συντηρητικές δυνάμεις και μαζί τους η ΝΔ – εκμεταλλεύονται την πανδημία για να ακυρώσουν αγώνες και δικαιώματα που είναι ταυτισμένα με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική κινητικότητα. Μισή δουλειά, μισός μισθός, ωράριο-λάστιχο, απλήρωτες υπερωρίες, τηλεργασία χωρίς κανόνες, συνθέτουν νέες μορφές απασχόλησης, που θα διευρύνουν τις ανισότητες, θα βάλουν στο περιθώριο τη νέα γενιά και θα φτωχοποιήσουν ακόμη περισσότερους.

Η πολυπόθητη όμως επανεκκίνηση της οικονομίας δεν μπορεί να στηριχθεί στα ερείπια των μικρομεσαίων, στις ουρές της ανεργίας ή τους μισθούς της φτώχειας. Χρειαζόμαστε δουλειές που ανταμείβουν, αξιοποιούν τη γνώση και τις δεξιότητες, ενσωματώνουν την καινοτομία και αυξάνουν την παραγωγικότητα της οικονομίας. Για να αποκτήσει βάσεις η επανεκκίνηση, να μεγαλώσει η πίτα της ανάκαμψης και να ωφεληθούν όλοι.

Γι’ αυτό σήμερα δεν τιμούμε απλά τους αγώνες των εργαζομένων. Με τα δεδομένα συνεχώς να επιδεινώνονται, είμαστε δίπλα τους και αγωνιζόμαστε για να αποφύγουμε το οδυνηρό πισωγύρισμα σε περιόδους και καταστάσεις που η ιστορία άφησε πίσω της. Εμείς, το Κίνημα Αλλαγής, ως Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, θεμελιωτές του κοινωνικού κράτους και αυθεντικοί εκφραστές της κοινωνικής προόδου αγωνιζόμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη για να γίνει ξανά η εργασία διαβατήριο για την ατομική και συλλογική ευημερία.

Τουρισμός: Από τον Ιούνιο η Ελλάδα στην βρετανική «πράσινη λίστα»

Χατζηδάκης: «Νέα δικαιώματα, νέες δουλειές, ευρωπαϊκά πρότυπα»