ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: «Νέο ατόπημα Αυγενάκη – Καλεί τους δημάρχους να παρανομήσουν και να πετάξουν έξω από τα γήπεδα τα νόμιμα σωματεία»

Το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λ. Μενδώνη, Εσωτερικών,  κ. Μ. Βορίδη αναφέρεται στο νέο σκάνδαλο Αυγενάκη!

Το ΚΙΝΑΛ με ερώτηση προς τους Υπουργούς Επικρατείας, κ. Γ. Γεραπετρίτη, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λ. Μενδώνη, Εσωτερικών,  κ. Μ. Βορίδη αναφέρεται στο νέο σκάνδαλο Αυγενάκη!

Όπως διαβάσατε νωρίτερα στο Sportime, ο Λευτέρης Αυγενάκης θέλει να πετάξει εκτός γηπέδων αθλητικά σωματεία εν μέσω πανδημίας, σε μία εποχή, που ερασιτεχνικός αθλητισμός διαλύεται.

Αναλυτικά η απάντηση του ΚΙΝΑΛ:

 «Αντί να διασφαλίσουν την χρηματοδότηση λειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, όπως υποχρεούνται από το νόμο, καλούν αναρμοδίως  τους δημάρχους να παρανομήσουν και να πετάξουν έξω τους δημότες και τα νόμιμα σωματεία τους»

Άναυδοι, τοπικές κοινωνίες και αθλητικός κόσμος από το νέο ατόπημα του κ. Αυγενάκη.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Αθλητισμού, με  έγγραφό του με αρ. πρωτ 44489/03.02.2021, που δεν έλαβε Α.Δ.Α, ούτε αναρτήθηκε στη Διαύγεια, απευθύνεται στους Δήμους της χώρας, καθ’ υπέρβαση της αρμοδιότητάς του και κάθε νομιμότητας και καλεί τους δήμους, αυθαίρετα να εφαρμόσουν τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 4 του ν.4726/2020 που δεν αφορούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά τις αθλητικές εγκαταστάσεις νομικών προσώπων Δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου που εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Επιπλέον χωρίς να ερείδεται σε καμία νομοθετική διάταξη, παραβλέποντας ότι οι δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις παραχωρούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο ν.3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) από τους Δήμους σε σωματεία, φορείς για προγράμματα λαϊκού-μαζικού αθλητισμού, για προγράμματα απευθυνόμενα στους δημότες, στην τρίτη ηλικία και σε ΑμεΑ, άτυπες ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που δεν ανήκουν σε οργανωμένο Σωματείο/Σύλλογο, καλεί τους δήμους να αυθαιρετήσουν και να τους αποκλείσουν.

Το υφυπουργείο Αθλητισμού:

-Ενώ δεν διαθέτει στους δήμους τους απαραίτητους πόρους για τις συντηρήσεις και επισκευές των αθλητικών εγκαταστάσεων και δεν χρηματοδοτεί την προσαρμογή τους έτσι ώστε να πληρούνται όλοι οι όροι της κείμενης νομοθεσίας,

-Ενώ δεν χρηματοδοτεί όπως προβλέπεται ρητά από τον νόμο 3106 αλλά και το άρθρο 102 του Συντάγματος τη λειτουργία των εγκαταστάσεων που έχουν μεταβιβαστεί από το κεντρικό κράτος στους δήμους,

-Καλεί τους δήμους να περιορίσουν τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε βάρος των πολιτών, των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και μάλιστα παρεμβαίνοντας στις τοπικές υποθέσεις και σε ευθεία αντίθεση με το άρθρο 102 του Συντάγματος, τις διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του «Καλλικράτη», αφού είναι γνωστό πως οι αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν πλέον περιουσία των ΟΤΑ Α΄ Βαθμού και κατά συνέπεια η διάθεση και παραχώρησή τους αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα των δήμων καθώς άπτονται των τοπικών υποθέσεων.

Ερωτάστε κ. κ. υπουργοί:

  1. Βάσει ποιας αρμοδιότητας και ποιου νόμου ο Υφυπουργός Αθλητισμού απευθύνεται στους δήμους της χώρας με το αρ. πρωτ: 44489/03.02.2021 έγγραφό του και τους ζητά να προβούν σε μη σύννομες πράξεις;
  2. Έχει τροποποιηθεί ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και η νομοθεσία που αφορά τις αρμοδιότητες διαχείρισης των αθλητικών εγκαταστάσεων που αποτελούν περιουσία των δήμων;
  3. Προτίθεστε να αποκαταστήσετε άμεσα την νομιμότητα, ανακαλώντας το προκλητικό και παράνομο έγγραφο του κ. Υφυπουργού;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Χαράλαμπος Καστανίδης

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος

Ευαγγελία Λιακούλη

Βασίλης Κεγκέρογλου»

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΣΧΟΛΙΑ