ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

FaceApp: Εσύ διάβασες τους όρους χρήσης του; – Οι «κίνδυνοι» που κρύβει η εφαρμογή

Έντονη ανησυχία για το πόσο «αθώο» είναι το FaceApp και τι ισχύει με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.
FaceApp: Εσύ διάβασες τους όρους χρήσης του; – Οι «κίνδυνοι» που κρύβει η εφαρμογή

«Φρενίτιδα» επικρατεί τα τελευταία 24ωρα παγκοσμίως από τη χρήση του application «FaceApp». Εκατομμύρια χρηστών του διαδικτύου – ανάμεσα τους ακόμη και στελέχη κυβερνήσεων- επιχειρούν να δουν πως θα δείχνουν οι ίδιοι ή οι φίλοι τους στο μέλλον.

H συγκεκριμένη εφαρμογή, επιτρέπει στον χρήστη να τροποποιήσει την φωτογραφία του και να δει πως θα δείχνει στο μέλλον.

Τις τελευταίες ώρες όμως έχει ξεσπάσει έντονη ανησυχία για το πόσο «αθώο» είναι το συγκεκριμένο application και τι ισχύει τελικά με την ασφάλεια των δεδομένων των εκατομμυρίων χρηστών που χρησιμοποιούν την εφαρμογή.

Σύμφωνα με το site του FaceApp, η εφαρμογή έχει πάνω από 80 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Ωστόσο πολλά διεθνή ΜΜΕ εικάζουν ότι αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία 24ωρα λόγω της αναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος.

Ο Τσακ Σούμερ, Αμερικανός γερουσιαστής, ζήτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το FaceApp, επισημαίνοντας ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι δεδομένα πολιτών των ΗΠΑ μπορεί να καταλήξουν στα χέρια μιας εχθρικής ξένης δύναμης.

Μάλιστα εκτός από τον Αμερικανό πολιτικό, τις ανησυχίες τους για τη συγκεκριμένη εφαρμογή έχουν εκφράσει πολλά άτομα ενώ στο διαδίκτυο υπάρχουν πολλοί ισχυρισμοί που αναφέρουν ότι η εταιρεία αποκτά πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες των χρηστών και μεταφέρονται στη Ρωσία για «σκοτεινούς σκοπούς».

Στους όρους χρήσης του FaceApp αναφέρεται ρητά ότι ο χρήστης παραχωρεί στην εταιρεία την άδεια για τη χρήση, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημοσίευση μετάφραση κ.λπ. του περιεχομένου χρήστη και οποιουδήποτε ονόματος ή ονόματος χρήστη παρέχεται σε σχέση με το εν λόγω περιεχόμενο, σε όλες τις μορφές media και όλα τα κανάλια που είναι ήδη γνωστά ή θα αναπτυχθούν στο μέλλον, χωρίς υποχρέωση αποζημίωσής του.

Τι απαντά ο CEO της FaceApp

Σε δηλώσεις του CEO της FaceApp, Γιάροσλαβ Γκοντσάροφ στον Guardian, ανέφερε ότι μόνο η φωτογραφία που επιλέγει ο χρήστης στο τηλέφωνο του προς τροποποίηση αποστέλλεται στην εταιρεία και ότι η εφαρμογή δεν «κλέβει» όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο της συσκευής, όπως έγραψαν κάποιοι.

«Το FaceApp πραγματοποιεί ένα μεγάλο μέρος της επεξεργασίας στο cloud. Ανεβάζουμε μόνο τη φωτογραφία που έχει επιλέξει ο χρήστης για επεξεργασία. Δεν μεταβιβάζουμε ποτέ καμία άλλη εικόνα από το τηλέφωνο στο cloud. Ίσως αποθηκεύσουμε στο cloud μια φωτογραφία που έχει ανέβει. Οι κύριοι λόγοι για αυτό είναι η απόδοση και η επισκεψιμότητα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι ο χρήστης δεν θα ανεβάσει πολλές φορές την ίδια φωτογραφία για επεξεργασία. Οι περισσότερες εικόνες διαγράφονται από τους server μας μέσα σε 48 ώρες από την στιγμή του upload»

Πηγή: alphanews.live

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «FaceApp: Εσύ διάβασες τους όρους χρήσης του; – Οι «κίνδυνοι» που κρύβει η εφαρμογή», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.