Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

PlayStation 5: Ετοιμάζονται 3D ολογράμματα;

Μίλτος Τσιμπούκης
PlayStation 5: Ετοιμάζονται 3D ολογράμματα;

Το PlayStation 5 είναι πια μια πραγματικότητα κι όσο κι αν δεν ξέρουμε ακόμη πολλά για αυτό, το μόνο σίγουρο και δεδομένο είναι ότι έρχεται. Για τις τεχνολογίες που θα «κουβαλάει» επάνω του καθώς και τις λειτουργίες του έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά, άλλα ενδιαφέροντα, άλλα όχι και τόσο. Ωστόσο μια πληροφορία που έγινε γνωστή...

Το PlayStation 5 είναι πια μια πραγματικότητα κι όσο κι αν δεν ξέρουμε ακόμη πολλά για αυτό, το μόνο σίγουρο και δεδομένο είναι ότι έρχεται.

Για τις τεχνολογίες που θα «κουβαλάει» επάνω του καθώς και τις λειτουργίες του έχουν κατά καιρούς ακουστεί πολλά, άλλα ενδιαφέροντα, άλλα όχι και τόσο. Ωστόσο μια πληροφορία που έγινε γνωστή τώρα τελευταία, μοιάζει αλήθεια εξαιρετική και μας ανοίγει την όρεξη.

Το PlayStation 5, πιθανότατα θα διαθέτει την δυνατότητα αναπαραγωγής 3D ολογραμμάτων στα παιχνίδια του. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Sony κατά την προσφιλή της συνήθεια  κατοχύρωσε μια νέα πατέντα αφορά όπως φαίνεται μια συσκευή που θα έχει τη δυνατότητα να αναπαράγει 3D ολογράμματα, σε διαφορετικές γωνίες θέασης, το ακόμα πιο τέλειο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρειάζονται ειδικά γυαλιά 3D το όποιο το λες και επαναστατικό κακά τα ψέματα.

Η λειτουργία του       

Και πως τελικά θα λειτουργεί τούτο το μαραφέτι; Σ ακούμε να ρωτάς: η συσκευή θα λειτουργεί με τη χρήση εκατοντάδων μικροκαθρεφτών, οι οποίοι θα στρέφονται με τεράστια ταχύτητα και θα στέλνουν το φως ξεχωριστά στα 2 μάτια του χρήστη, στη σωστή φυσικά γωνία.

Φυσικά το face detection που θα διαθέτει, θα υπολογίζει την απόσταση μεταξύ των χρηστών και της οθόνης για την καλύτερη δυνατή εμπειρία. Τέλος το Face Detection φαίνεται πως θα μπορεί να υπολογίσει ακόμη και τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται στο δωμάτιο.

Και που θα βοηθήσουν όλα αυτά; Με την συγκεκριμένη τεχνολογία οι χρήστες θα μπορούν σε οποιαδήποτε γωνιά του δωματίου κι αν κάθονται να βλέπουν με τον ίδιο τρόπο το 3D ολόγραμμα που θα παίζει στην οθόνη.

Τελευταίο μα εξίσου σημαντικό, είναι το γεγονός πως η πατέντα κατοχυρώθηκε από την Sony Interactive Entertainment κι όπως αναφέρεται η κύρια χρήση της θα είναι τα βιντεοπαιχνίδια.

Φυσικά μην ξεχνάμε πως προς το παρών τουλάχιστον πρόκειται απλώς για πατέντα και μένουν πολλά να γίνουν μέχρι να δει το φως του ήλιου. Αν το δει ποτέ. Όπως και να έχει, ναι και μόνο η σκέψη του μας ενθουσίασε!

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Δημοφιλη Αρθρα