×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Netflix: «Κατρακύλα» στα κέρδη της πλατφόρμας – Οι τρεις λόγοι που μειώνονται οι συνδρομές


Αλέξανδρος Κωτάκης

Netflix: «Κατρακύλα» στα κέρδη της πλατφόρμας – Οι τρεις λόγοι που μειώνονται οι συνδρομές


Τα χαμηλότερα κέρδη από νέους συνδρομητές στην τελευταία τετραετία παρουσίασε η Netflix Inc χθες Τρίτη (20/10). Κι αυτό εξαιτίας τριών λόγων: Πρώτον ο ανταγωνισμός των υπηρεσιών streaming αυξήθηκε, δεύτερον οι περιορισμοί κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού χαλάρωσαν και τρίτον οι ζωντανές μεταδόσεις αθλητικών διοργανώσεων επέστρεψαν στην τηλεόραση.

Αναλυτικότερα το Netflix πρόσθεσε 2,2 εκατομμύρια νέους συνδρομητές σε παγκόσμιο επίπεδο στη διάρκεια του τριμήνου που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, χωρίς να καλύψει το στόχο της Wall Street, καθώς οι αναλυτές ανέμεναν 3,4 εκατ. νέους συνδρομητές, ενώ δεν πέτυχε και τη δική της πρόβλεψη.

Τα κέρδη ανά μετοχή, καταγράφηκαν επίσης, κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών στο 1,74 δολάριο, έναντι πρόβλεψης για κέρδη 2,14 δολαρίων ανά μετοχή (IBES, Refinitiv).

Η τιμή των μετοχών της Netflix, μία από τις εταιρίες με τα μεγαλύτερα κέρδη κατά το 2020, καθώς οι άνθρωποι έμειναν στα σπίτια τους εξαιτίας της πανδημίας, μειώθηκε χθες, Τρίτη, κατά περίπου 6% στα 494 δολάρια.

«Οι εγχώριοι συνδρομητές ήταν περίπου σταθεροί, αντανακλώντας την τάση κορεσμού στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Ρος Μπένες, αναλυτής του eMarketer και συμπλήρωσε «…καθώς η εγχώρια αύξηση των συνδρομητών επιβραδύνεται, η αύξηση των εσόδων είναι πιθανό να προέλθει από την αύξηση των τιμών».

Τέλος να προσθέσουμε πως η Netflix είχε αναφέρει ένα τρίμηνο εισπρακτικής επιτυχίας στην αρχή της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, μέσω νέων συνδρομών 15,8 εκατομμυρίων συνδρομητών μεταξύ του Ιανουαρίου και του Μαρτίου.

ΑΚΟΜΑ… ΨΑΧΝΕΣΑΙ; ΒΡΕΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΔΩ

Sportime Extras