Μία δεκαετία στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκεται ο Σεΐχης Μανσούρ, που άλλαξε για τα καλά την ιστορία της ομάδας αλλά και του Αγγλικού ποδοσφαίρου

Τη μεγαλύτερη αλλαγή στην ιστορία της, υπέστη η Μάντσεστερ Σίτι τον Αύγουστο του 2008, όταν ο Σεΐχης Μανσούρ, αποφάσισε να επενδύσει και να κάνει δική του την ομάδα, έναντι 242 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτοντας παράλληλα και ζημιές της τάξεως των 618 εκατομμυρίων.

Από τότε και στο εξής τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά για τη Σίτι, που ωστόσο δεν πέτυχε από την πρώτη στιγμή, καθώς έπρεπε να χαλάσει και πολύ χρόνο και το σημαντικότερο, πολύ χρήμα.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, ο ιδιοκτήτης των «πολιτών» μέσα σε αυτή τη δεκαετία, ξόδεψε μόνο για μεταγραφές το απίστευτο ποσό των 1,4 δις, προικίζοντας με τα καλύτερα «όπλα» τον εκάστοτε προπονητή του συλλόγου.

Πρώτη φυσικά μεγάλη μεταγραφή που έκανε κατά τη διάρκεια της χρονιάς που ανέλαβε, φέρνοντας από τη Ρεάλ Μαδρίτης τον Ρομπίνιο, που είχε κοστίσει τη χρονιά 2008/09 περίπου 42 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή ήταν η ένδειξη πως τα πράγματα έχουν αρχίσει και αλλάζουν για τους «μπλε» του Μάντσεστερ, που ξεκίνησαν να πρωταγωνιστούν αρχικά στο πρωτάθλημα της Premier League και έπειτα στην Ευρώπη.

Μάλιστα ο Σεΐχης ιδιοκτήτης, έχοντας βρει πλέον έναν άνθρωπο εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πεπ Γκουντιόλα, του έχει δώσει «λευκή επιταγή» για όσα χρειαστεί για την ομάδα και δεν είναι τυχαίο που ο Καταλανός προπονητής, έχει ξοδέψει τα περισσότερα χρήματα (520 εκατ.) από κάθε άλλο τεχνικό που έχει βρεθεί στον πάγκο την τελευταία δεκαετία.

Σίγουρα ο μεγάλος στόχος πλέον για τον ηγέτη την ομάδας του Μάντσεστερ, είναι η ευρωπαϊκή καταξίωση αφού λείπει ένας τίτλος εκτός συνόρων για τη Σίτι και φυσικά η σταθεροποίηση στην πρώτη θέση του Αγγλικού ποδοσφαίρου.