×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Premier League: Οδηγούνται σε ρήξη με τις διοικήσεις οι παίκτες


    Κώστας Παπαδόπουλος

Premier League: Οδηγούνται σε ρήξη με τις διοικήσεις οι παίκτες


Μία μεγάλη κρίση ετοιμάζεται να βιώσει η Premier League. Ο κορονοϊός είναι δεδομένο πως θα της προκαλέσει ισχυρό πλήγμα σε οικονομικό επίπεδο. 

Οι επαφές πια είναι συνεχείς μεταξύ των παικτών και των ομάδων για το πώς μπορεί να μοιραστεί αυτή η χασούρα. Στην τελευταία σύσκεψη η απόφαση της Premier League ήταν να προταθεί περικοπή ύψους 30% στις ετήσιες απολαβές των ποδοσφαιριστών, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση των τελευταίων.

Από εκεί και πέρα, δημοσίευμα της «Daily Mail» αναφέρει πως δημιουργήθηκε στο WhatsApp μία συνομιλία που συμμετέχουν όλοι οι αρχηγοί των 20 ομάδων. Στόχος το να δουν τι θα κάνουν από εδώ και πέρα.

Αυτό που τονίζεται είναι ότι αντιλαμβάνονται την κατάσταση. Θεωρούν λογικό το να χάσουν μέρος των χρημάτων τους. Ωστόσο, θέλουν αυτά να πάνε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την ενίσχυση όσων το έχουν ανάγκη.

Η πρόταση που τους έχει γίνει έχει ήδη απορριφθεί. Πληροφορίες αναφέρουν πως κάποιοι ποδοσφαιριστές είναι έξαλλοι γιατί θεωρούν πως παρουσιάζονται ως οι… κακοί της ιστορίας. Την ίδια στιγμή παρατηρείται το φαινόμενο ορισμένες ομάδες να τους εκφοβίζουν σε περίπτωση που δεν δεχτούν την μείωση.

Οι αρχηγοί των 20 ομάδων ενημερώθηκαν πρόσφατα και από τον εκτελεστικό διευθυντή της Premier League, Μπιλ Μπους, και τον επικεφαλής της Ένωσης Επαγγελματικών Ποδοσφαιριστών (PFA), Γκόρντον Τέιλορ, μέσω ενός βίντεο για το πώς πλήττεται η λίγκα. Αυτό, όμως, δεν τους έπεισε πως πρέπει να δεχτούν τις περικοπές.

Παράλληλα οι παίκτες είναι έξαλλοι και για τις ομάδες που βγάζουν σε αναστολή το προσωπικό τους, όπως οι Λίβερπουλ και Τότεναμ. Τέλος, γίνεται προσπάθεια ώστε να μαζευτούν χρήματα για να δωρεές. Πρωτοστάτης σε αυτή είναι ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Τζόρνταν Χέντερσον.


Τελευταία Νέα