Ο Τζον Φαν΄τ αποτελεί παρελθόν. Ο επόμενος τεχνικός καλείται να φέρει ενότητα στην Εθνική Ελλάδας και τον Κώστα Μανωλά πίσω.

Ο Τζον Φαν΄τ αποτελεί παρελθόν. Ο επόμενος τεχνικός καλείται να φέρει ενότητα στην Εθνική Ελλάδας και τον Κώστα Μανωλά πίσω.

Η Εθνική Ελλάδας είναι έτοιμη να περάσει σε μια νέα εποχή. Σε μια εποχή που δεν θα έχει τον Τζον Φαν’τ Σχιπ στην άκρη του πάγκου. Το ζητούμενοι για τον προπονητή που θα τον διαδεχθεί είναι να γυρίσει ξανά στους αγώνες με το εθνόσημο ο Κώστας Μανωλάς.

Έχει εξελιχθεί σε debate η όλη ιστορία. Οι μεν υποστηρικτές του Φαν΄τ Σχιπ θυμόντουσαν πως με τον Κώστα Μανωλά χάσαμε κι από τα Νησιά Φερόε. Όσοι ήθελαν αν αποχωρήσει ο Ολλανδός τεχνικός ανάφεραν πάντα την απουσία των Παπασταθόπουλου, Μανωλά. Καλό είναι να θυμόμαστε σε αυτό το σημείο πως το καλύτερο, το ευκταίο και το σωστό για την Εθνική είναι να παίζουν οι καλύτεροι Έλληνες παίκτες.

Θα πει κανείς δεν είναι απουσία και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος; Τα χρόνια δεν τον πήραν, με τη φανέλα του Ολυμπιακού κάνει τρομερές εμφανίσεις σε όλα τα σπουδαία και δύσκολα παιχνίδια, αλλά τη δεδομένη στιγμή ο Κώστας Μανωλάς επείγει περισσότερο να γυρίσει. Άμεσα. Ο Φαν’τ Σχιπ δεν αποχώρησε επειδή δεν είχε τον στόπερ της Νάπολι ή αυτό των ερυθρολεύκων Αποχώρησε διότι απέτυχε σε όλους τους τομείς. Απέτυχε να δώσει μία πρόκριση, έστω και στα μπαράζ, απέτυχε να δώσει μια πρώτη θέση στο Nations League. Απέτυχε και στοι να βελτιώσει τη θέση της Ελλάδας στο Ranking όπου έχει «βουλιάξει». Απέτυχε όπου μπορούσε να αποτύχει. Ακόμα και στις εντυπώσεις η Εθνική του Φαν’τ Σχιπ, ρόιδο τα έκανε.

Εθνική Ελλάδας: Η επόμενη μέρα

Στους αγώνες με τον Φαν΄τ Σχιπ στον πάγκο είδαμε στόπερ στον Σταφυλίδη, τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, τον Τσιμίκα, εκεί που αχρηστεύτηκε ένα αληθινό όπλο. Είδαμε γενικώς πολλά παράδοξα και ανορθόδοξα σχήματα στο κέντρο της άμυνας. Είδαμε λάθη από τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, όπως το φτηνό πέναλτι στη Σουηδία. Χρειάζεται μια κολώνα, έναν ηγέτη το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ή η τριάδα στην άμυνα. Ο Κώστας Μανωλάς είναι τέτοιος.

Ένας από τους λόγους που λέμε μόνο για τον Μανωλά και όχι για τον Παπασταθόπουλο είναι και ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος. Παίκτης που πρέπει να παίζει, παίκτης που η Ελλάδα οφείλει να χτίσει γύρω του. Μανωλάς και Μαυροπάνος, Τσιμίκας αριστερά, Βλαχοδήμος κάτω από τα δοκάρια, είναι μια τετράδα παικτών που μπορεί να βασίσει η Εθνική την επόμενη της μέρα. Και μην ξεχνάμε πως μια καλή ομάδα χτίζεται από πίσω προς τα εμπρός.

Έχουμε αναφέρει πως ιδανική λύση για τον Εθνικό μας πάγκο στο ποδόσφαιρο θα ήταν ο Γιώργος Δώνης, για τον οποίο όμως υπάρχουν δεύτερες σκέψεις. Ας είναι και ξένος (στο τραπέζι έχει πέσει ο Μαρκ Χιουζ), ας είναι και άλλος. Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνει ο νέος τεχνικός της Ελλάδας είναι να πείσει τον Μανωλά να επιστρέψει φορώντας το εθνόσημο. Ας είναι αυτή η αρχή. Στην πορεία θα έρθουν και τα υπόλοιπα…