EUROSTORIES

Euro 2020 – Πώς ο Ρομέλου Λουκάκου «χάλασε» τη μεταγραφή του Ζερεμί Ντοκού στη Λίβερπουλ!

Ο Ζερεμί Ντοκού κάνει κάπως πιο εύπεπτη για το Βέλγιο την αποτυχία στο Euro 2020 και θυμίζει στη Λίβερπουλ μια... πονεμένη γι' αυτήν ιστορία!
Euro 2020 – Πώς ο Ρομέλου Λουκάκου «χάλασε» τη μεταγραφή του Ζερεμί Ντοκού στη Λίβερπουλ!

Το «ξεπέταγμα» του Ζερεμί Ντοκού κάνει το Βέλγιο να «χωνεύει» κάπως καλύτερα την αποτυχία στο Euro 2020. Και τη Λίβερπουλ να θυμάται τι και πώς το έχασε!

Το Βέλγιο συγκαταλέγονταν στα μεγάλα φαβορί του Euro 2020. Ωστόσο η πορεία του στο τουρνουά σταμάτησε στα προημιτελικά, από την Ιταλία. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα το αν αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία για αυτή που βαφτίστηκε ως «χρυσή γενιά» των «κόκκινων διαβόλων» να φτάσει σε ένα τρόπαιο. Θα φανεί στο εγγύς μέλλον. Κι αν όμως, ήταν στην πραγματικότητα απλώς μια κακιά και μόνο στιγμή επειδή ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δεν τόλμησε μια καλύτερη μίξη ανάμεσα στους παλιούς και στους νέους; Καθότι μπορεί μια σπουδαία φουρνιά να βρίσκεται, περισσότερο η λιγότερο, στη δύση της, ωστόσο μια νέα υποσχόμενη γενιά έρχεται και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να διασφαλίσει ένα καλό μέλλον για τους «κόκκινους διαβόλους».

Έναν εξ αυτών των «καινούριων» τον είδαμε στην πράξη σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Και πολύ χαρήκαμε για τη γνωριμία! Δεν ήταν ότι ήταν άγνωστος ο Ζερεμί Ντοκού, οι… μυημένοι ήξεραν. Αλλά, όσο και να το πεις, αυτή ήταν η πρώτη φορά που το ευρύ κοινό διαπίστωσε ακριβώς γιατί πρόκειται για κάτι τόσο σπέσιαλ. Ταχύτητα, ντρίμπλα, τεχνική, εκρηκτικότητα, ιδέες, τόλμη, τα διαθέτει όλα σε γενναίες δόσεις. Κόντρα στην Ιταλία, ήταν πολύ σαφές και αναζωογονητικό, με τη δύναμη που πάντα έχει η φρεσκάδα. Βεβαίως, ως άγουρο ακόμα ποδοσφαιρικό προϊόν, υστερεί σε αυτά που εν τέλει μετράνε (γκολ και ασίστ) και δεν μπόρεσε να συνδυάσει την καλή του εμφάνιση με κάτι περισσότερο από ένα κερδισμένο πέναλτι – λίγο του έλειψε. Αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό τις στατιστικές του. Γενικώς και ειδικώς.

Το «ναι» με μισή καρδιά της Άντερλεχτ

Η Ρεν είναι σίγουρη πως αυτό πρόκειται να συμβεί. Γι’ αυτό έδωσε 27 εκατ. ευρώ για να πάρει τον νεαρό Βέλγο από την Άντερλεχτ ενώ η σεζόν 2020-21 είχε ήδη σεντράρει. Οι «μοβ», μπλεγμένοι στη δίνη οικονομικών προβλημάτων, ειδικά τότε, δεν μπόρεσαν να αρνηθούν. Τους πέτυχε στην ανάγκη αυτή η πρόταση. Την αποδέχτηκαν με μισή καρδιά. Κόντρα στο «θέλω» τους, κόντρα στο μότο τους «In Youth we trust» («Εμπιστευόμαστε τα νιάτα»), που ειδικά από τότε που επέστρεψε ο Βενσάν Κομπανί έχει γίνει σημαία του συλλόγου των Βρυξελλών. Από τις ακαδημίες του οποίου, στο Νέιρπεντε, με άξονα το project Purple Talents έχουν βγει εκλεκτοί ποδοσφαιριστές και η παράδοση καλά κρατεί και συνεχίζεται. Δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τον Ντοκού. Ο Βέλγος εξτρέμ, πηγαίνοντας στη Ligue 1, έδειξε σαφώς στοιχεία του σπάνιου ταλέντου του κι ας είχε την ατυχία να πέσει σε μια ομάδα με την οποία δεν είχε κάνει προετοιμασία και η οποία βρέθηκε σε φθίνουσα πορεία, αδυνατώντας να διαχειριστεί το μεγάλωμά της, την πρώτη φορά που έπαιξε παράλληλα και στο Champions League. Δεν πέτυχε δηλαδή το καλύτερο δυνατό περιβάλλον στη Βρετάνη. Εξελίχθηκε όμως, ακόμα και έτσι. Κι αυτό δείχνει ακόμα πιο γλαφυρά τι potential διαθέτει.

Το… μεγάλο ψηστήρι

Άλλη μια χρονιά, αυτή που έρχεται, στη Γαλλία και μετά η μεγάλη μεταγραφή; Μπορεί κάλλιστα να συμβεί, δεδομένα πάντως ο Ντοκού δεν πρόκειται να πιέσει καταστάσεις. Είναι ένα πολύ προσγειωμένο παιδί, έτσι ήταν πάντα. Δεν μεγαλοπιάνεται. Γι’ αυτό και αρνήθηκε κοτζάμ Λίβερπουλ λίγο πριν γίνει 16 ετών! Όλα ήταν, θεωρητικά, έτοιμα, κλεισμένα. Δεν είχε ακόμα υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο στην Άντερλεχτ και οι «ρεντς» έκαναν τα πάντα να τον δελεάσουν. Ο μικρός Ζερεμί ταξίδεψε ως το Λίβερπουλ έπειτα από πρόσκληση. Οι «ρεντς» είχαν βάλει στη μάχη τα μεγάλα μέσα, ήτοι τους Γιούργκεν Κλοπ, Στίβεν Τζέραρντ και Σαντιό Μανέ για να «θαμπώσουν» τον πιτσιρικά, ο συμπατριώτης του και τότε μέλος της αγγλικής ομάδας, Σιμόν Μινιολέ επίσης συμμετείχε στο «ψηστήρι». Την ίδια ώρα, τον πολιορκούσαν και Τσέλσι, Άρσεναλ!

Όταν μιλάει ο Big Rom

Ο Ντοκού, μόλο που ένιωθε κολακευμένος με όσα ζούσε και άκουγε, δεν ένιωθε και καλά. Δεν ήθελε να αφήσει τους φίλους του στις Βρυξέλλες, δεν ήθελε να φύγει από τους «μωβ», δεν ήθελε να κινδυνέψει να «καεί» από μια λάθος και βιαστική επιλογή. Σπάνια ώριμη σκέψη για teenager. Ακόμα και έτσι, ήταν έτοιμος να λυγίσει. Μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνό του. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Ρομέλου Λουκάκου. Επίσης «παιδί» της Άντερλεχτ, ίσως ο πιο φημισμένος παίκτης που έχει βγει ποτέ από τα σπλάχνα της. Του είχαν ζητήσει χάρη από το βελγικό κλαμπ να βοηθήσει, να μην χάσουν τον Ντοκού χωρίς καν ευρώ. Και αυτό έκανε.

Ο Big Rom έφτιαξε ένα βίντεο και ζήτησε από τον Ζερεμί να το σκεφτεί ξανά, να μην αφήσει την ομάδα που τον ανέθρεψε, που τον «έφτιαξε». Αυτός δεν ήθελε τίποτα περισσότερο. Η τελευταία αμφιβολία είχε διαλυθεί. Είπε «όχι» στη Λίβερπουλ, υπέγραψε αμέσως μετά στην Άντερλεχτ. Σύμφωνα με την κρατούσα φημολογία, οι «ρεντς» ποτέ δεν του το κράτησαν, ούτε τον ξέχασαν. Και απλώς περιμένουν ποτέ θα ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να κάνουν ξανά κίνηση για αυτόν που έχουν κωδικοποιήσει ως τον «νέο Μανέ». Ελπίζοντας να μην… ανακατευτεί ο Λουκάκου και τους κάνει ξανά «χαλάστρα»!

Διαβάστε επίσης:

Πιέρ-Εμίλ Χόιμπιεργκ: Ο «νεροκουβαλητής» που εμπνέει τη Δανία!  

Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Survivor: Το βίντεο… αφιέρωση για Σάκη και Μαριαλένα – Πρώτα στα «μαχαίρια», μετά αχώριστοι

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Euro 2020 – Πώς ο Ρομέλου Λουκάκου «χάλασε» τη μεταγραφή του Ζερεμί Ντοκού στη Λίβερπουλ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Καραχάλιος

Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από το 2006 το επαγγελματικό κοντέρ γράφει: GoalNews, Εξέδρα των Σπορ, Sportday και από το 2017, Sportime. Πάντα με κύριο αντικείμενο και πάθος το διεθνές ποδόσφαιρο. Εσχάτως και με έγνοιες αρχισυντάκτη. Αν τον πετύχετε κάπου, θα σας πει «football is life». Με τα break σε άλλου τύπου δημοσιογραφικά μονοπάτια (συνεργασίες με ξένα τηλεοπτικά ΜΜΕ, πολιτική επικοινωνία) να ενισχύουν παρά να αφαιρούν από αυτή του την πεποίθηση.