ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Κιτρινόμαυρη» επιχείρηση για εξτρέμ

Το φετινό πρωτάθλημα όχι μόνο καλά- καλά δεν έχει τελειώσει, αλλά ο δρόμος προβλέπεται μακρύς, ειδικά μετά τις συνεχείς αναβολές αγωνιστικών και το… ράλι στις δικαστικές αίθουσες. Παρόλα αυτά, ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με την ΑΕΚ να θέλει να κλείσει καίριες θέσεις του ρόστερ, όσο...
«Κιτρινόμαυρη» επιχείρηση για εξτρέμ

Το φετινό πρωτάθλημα όχι μόνο καλά- καλά δεν έχει τελειώσει, αλλά ο δρόμος προβλέπεται μακρύς, ειδικά μετά τις συνεχείς αναβολές αγωνιστικών και το… ράλι στις δικαστικές αίθουσες. Παρόλα αυτά, ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά, με την ΑΕΚ να θέλει να κλείσει καίριες θέσεις του ρόστερ, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Ενα θέμα που απασχολεί τον τεχνικό διευθυντή της Ενωσης, Νίκο Λυμπερόπουλο, είναι αυτό του εξτρέμ. Μία θέση για την οποία από τον Ιανουάριο ήδη, υπήρχαν σενάρια για κάλυψή της ακόμα και μέσα στην τρέχουσα σεζόν, αλλά τελικώς δεν ευοδόθηκαν.

Οι αγορές τις οποίες «χτενίζουν» και πραγματοποιούν διερευνητικές επαφές τα στελέχη των «κιτρινόμαυρων» φέρονται να είναι εκείνες της Γαλλίας και της Πορτογαλίας. Πρωταθλήματα δηλαδή όπου οι εξτρέμ βρίσκονται σε αφθονία, μπορεί να βρεθεί κάθε.. καρυδιάς «καρύδι» και οι τιμές τους δεν απαγορεύουν μία πιθανή μεταγραφή, εν αντιθέσει με εκείνα της Λατινικής Αμερικής.

Σε χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλιά, κ.α, όχι μόνο οι οικονομικές απαιτήσεις αυξάνονται, αλλά και το ειδικό καθεστώς που επικρατεί στις αγοραπωλησίες ποδοσφαιριστών δεν είναι ευέλικτο. Κάθε άλλο μάλιστα. Είτε ο παίκτης εκεί παραμένει ελεύθερος είτε ανήκει σε ομάδα, πάντοτε προκύπτουν στην πορεία προβλήματα ικανά να χαλάσουν τα deal. Ενα ρίσκο που δεν θέλει να πάρει η ΑΕΚ και γι αυτό προτιμάται περισσότερο σε πρώτη φάση η Γηραιά Ηπειρος.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η «κιτρινόμαυρη» επιχείρηση για τον εξτρέμ δεν αφορά μόνο free agents, αλλά και παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται κανονικά σε συλλόγους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Κιτρινόμαυρη» επιχείρηση για εξτρέμ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σπύρος Γιαννόπουλος

H μανία για καταγραφή και περιγραφή των γεγονότων στον κόσμο του αθλητισμού με οδήγησε αρχικά στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στο Pompeu Fabra της Βαρκελώνης για εξειδίκευση στην αθλητική δημοσιογραφία. Τα πρώτα επαγγελματικά βήματα για λογαριασμό της Mundo Deportivo και της Groupo MediaPro, ενώ το 2017 οι δρόμοι μου συναντήθηκαν με την εφημερίδα Sportime και από το 2018 το sportime.gr. Η διεθνής αθλητική ειδησεογραφία και οι παντός καιρού συνεντεύξεις είναι το πάθος μου, ενώ το ρεπορτάζ του ελληνικού ποδοσφαίρου το guilty pleasure μου.