Νέες κατηγορίες για δωροδοκία στο Μουντιάλ του 2006


Sportime Team

Νέες κατηγορίες για δωροδοκία στο Μουντιάλ του 2006


Ο Ελβετός Ουρς Λίνσι και άλλοι τρεις άνδρες, κατηγορούνται για δωροδοκία στην διαδικασία ψηφοφορίας για την ανάληψη του Μουντιάλ του 2006 για την Γερμανία. Ο Λίνσι, πρώην γενικός γραμματέας της FIFA, δέχτηκε κατηγορίες από τις Γερμανικές Αρχές, για «μυστήριες» πληρωμές σε ημερομηνίες όπου είναι πολύ κοντά στην περίοδο ψηφοφορίας για την ανάληψη της διοργάνωσης του 2006.

Μαζί με τους Τίο Ζβάνζιγκερ, Βόλφανγκ Νίρσμπαχ και Χορστ Σμιντ (πρώην μέλη της Γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της FIFA) για ύποπτες συναλλαγές και απόκρυψη στοιχείων στην εφορία. Αυτό που κίνησε τις υποψίες ήταν ο δανεισμός χρημάτων ύψους 6.7 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην ιδιοκτήτη της Adidas, Ρόμπερτ Λούις Ντρέιφους. Η Γερμανική ομοσπονδία του έδωσε αυτά τα χρήματα για ένα γκαλά το οποίο δεν έγινε ποτέ, κάτι που προκάλεσε την διεξαγωγή έρευνας από τις Αρχές.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και το όνομα του Φρανζ Μπέκενμπαουερ, ο οποίος είχε συναλλαγή με το ίδιο χρηματικό ποσό από τον Ντρέιφους την ίδια χρονιά και το ποσό αυτό μεταφέρθηκε μετά στο Κατάρ…

 


Sportime Extras