×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Φούσεκ: «Υποστηρίξτε το VAR, αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο»


    Sportime Team

Φούσεκ: «Υποστηρίξτε το VAR, αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο»


Η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, Πετρ Φούσεκ στη ΓΓΑ είχε διάρκεια περίπου δύο ώρες.

Βασικό θέμα συζήτησης το VAR και η μέχρι στιγμής λειτουργία του στο ελληνικό ποδόσφαιρο ενώ σχολιάστηκε και η επιρροή που αυτό έχει στα ζητήματα αντιμετώπισης της βίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έλεγχος διαιτησίας: Διόρθωσε λάθη το VAR

Ο Τσέχος «υπερ-σύμβουλος» της ΕΠΟ, αφού αναφέρθηκε στο συνέδριο που διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα η UEFA στην Αθήνα με θέμα την ασφάλεια, είπε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά βήματα να γίνουν για την αντιμετώπιση της βίας και πρόσθεσε:

«Το VAR πρέπει να υποστηριχθεί απ’ όλους. Με την βοήθειά του, πάρθηκαν ήδη πολλές σωστές αποφάσεις τις δύο πρώτες αγωνιστικές και είμαστε χαρούμενοι που η πολιτεία το χρηματοδότησε».

Σχετικά με αποφάσεις που πάρθηκαν με την χρήση του VAR και προκάλεσαν αντιδράσεις από ομάδες και το ενδεχόμενο αυτές να προκαλούσαν βίαιες συμπεριφορές, ο κ. Φούσεκ σημείωσε:

«Η ΚΕΔ έβγαλε ήδη μια ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας και απαντώντας σε όλα όσα υποστήριξαν κάποιες ομάδες.

Εγώ θέλω να διαχωρίζω τις διαιτητικές αποφάσεις και την βία.
Οι άνθρωποι που έχουν αυτή την άποψη, πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα τους και όχι να μισούν τις αποφάσεις των διαιτητών».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ανέφερε από την πλευρά του:

«Εμείς πιστεύουμε πολύ στο VAR. Πιστεύουμε ότι αναβαθμίζει το ποδόσφαιρο και συμβάλει στην αξιοπιστία του.

Είδαμε ήδη δύο αγωνιστικές με το VAR. Η ευθύνη της χρήσης του είναι της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε σε αυτά, αλλά επειδή το χρηματοδοτήσαμε, δικαιούμαστε να ζητάμε ενημέρωση.

Η προσπάθεια είναι κοινή και πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε ώστε το VAR να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Κάνε follow το Sportime στο Instagram και like στο Facebook


Τελευταία Νέα