Εν τη απουσία του Λορένθο διεξήχθη το Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης για τον 15ο αγώνα του MotoGP φέτος, με την εκκίνηση να δίνεται με τον Μάρκεθ στην pole position! Ο Χόρχε Λορένθο, μην έχοντας τελείως αναρρώσει από τον τραυματισμό του στο πόδι και, έπειτα από μία σοβαρή πτώση στο FP2, αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από...

Εν τη απουσία του Λορένθο διεξήχθη το Γκραν Πρι της Ταϊλάνδης για τον 15ο αγώνα του MotoGP φέτος, με την εκκίνηση να δίνεται με τον Μάρκεθ στην pole position!

Ο Χόρχε Λορένθο, μην έχοντας τελείως αναρρώσει από τον τραυματισμό του στο πόδι και, έπειτα από μία σοβαρή πτώση στο FP2, αποφάσισε τελικά να αποσυρθεί από το σημερινό αγώνα, αφήνοντας τα «κλειδιά» της Ducati στον Ντοβιτσιόζο.

Το πρώτο MotoGP στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε σχετικά ήρεμα, με τους Μάρκεθ, Ρόσι και Ντόβι να ξεκινούν στην πρώτη τριάδα και τον Ρόσι να χάνει μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθεί μπροστά από τον Ισπανό.

Το δράμα όμως έκανε την εμφάνισή του σχεδόν αμέσως, καθώς ο Νακαγκάμι αποτέλεσε την πρώτη πτώση με εγκατάλειψη για τον αγώνα, μόλις στην τελευταία στροφή του πρώτου γύρου.

Η ευκαιρία που έχασε ο Ρόσι σύντομα επανεμφανίστηκε και αυτή τη φορά ο «Γιατρός» την εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, με τον Ντόβι να κλέβει και τη δεύτερη θέση από τον Μάρκεθ.

Ο Ρόσι πάντως δεν έμεινε στην κορυφή για πολύ, καθώς ο αποφασισμένος Ντόβι πέρασε μπροστά, πιεζόμενος πάντως αρκετά από τον δεύτερο Μάρκεθ. Αυτή η μονομαχία των δύο συνεχίστηκε σχεδόν μέχρι το τέλος του αγώνα, καθώς εναλλάσσονταν διαδοχικά στην κορυφή!

Αυτός ο αγώνας για γερά νεύρα συνεχίστηκε μέχρι τον τελευταίο γύρο, με τον Μάρκεθ να τερματίζει πρώτος και να χαρίζει τη νίκη στη Honda μόλις για μερικά δέκατα του δευτερολέπτου και τους δύο να οδηγούν στα όρια της πρόσφυσης!

Έπειτα από το Νακαγκάμι, και ο Πεδρόσα έπεσε από την έβδομη θέση, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει για μία καλύτερη θέση, ενώ ο Βινιάλες κατάφερε να αναρριχηθεί στην τρίτη θέση, μόλις εκτοπίζοντας τον ομόσταυλό του Ρόσι. Σε κάθε περίπτωση η τρίτη και τέταρτη θέση για τη Yamaha είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Πιο πίσω, ο Κράτσλοου δεν κατάφερε να ανέβει παραπάνω από την έβδομη θέση καθώς ο Ζαρκό (που τερμάτισε πέμπτος) τον πίεσε αρκετά ενώ βρισκόταν στην τέταρτη. Ο Ρινς βρέθηκε στην έκτη θέση, ενώ τη δεκάδα έκλεισαν οι Μπαουτίστα, Πετρούτσι και Μίλερ στην 8η, 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο