ΣΤΙΒΟΣ

Λούβο Μανιόνγκα: Τα ναρκωτικά τον κρατούν εκτός ολυμπιακών αγώνων

Ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός, άλτης του μήκους Λούβο Μανιόνγκα φαίνεται πως έχει πάρει την “κάτω βόλτα”, με τα ναρκωτικά να του στερούν την συμμετοχή και πιθανή διάκριση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ο Λούβο Μανιόνγκα τον τελευταίο καιρό έχει ξεφύγει, δεν θυμίζει σε τίποτα τον μεγάλο αθλητή που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. οι φήμες μάλιστα από...
Λούβο Μανιόνγκα: Τα ναρκωτικά τον κρατούν εκτός ολυμπιακών αγώνων

Ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός, άλτης του μήκους Λούβο Μανιόνγκα φαίνεται πως έχει πάρει την “κάτω βόλτα”, με τα ναρκωτικά να του στερούν την συμμετοχή και πιθανή διάκριση στους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Ο Λούβο Μανιόνγκα τον τελευταίο καιρό έχει ξεφύγει, δεν θυμίζει σε τίποτα τον μεγάλο αθλητή που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. οι φήμες μάλιστα από την Νότια Αφρική αναφέρουν πως ο “αργυρός ολυμπιονίκης του Ρίο, παγκόσμιος πρωταθλητής το 2017 στο Λονδίνο και “αργυρός”παγκόσμιος πρωταθλητής το 2018 στον κλειστό στίβο, έχει παρατήσει τις προπονήσεις. Ενώ, το πιθανότερο είναι να έχει μπλέξει και πάλι με την μάστιγα των ναρκωτικών. Μια συνήθεια που την είχε κόψει πριν 6 χρόνια το 2015, έτσι ώστε να αφοσιωθεί στην προετοιμασία του για τους ολυμπιακούς του 2016.

Σήμερα, η Athletics Integiy Unit (AIU), ενημέρωσε με ανακοίνωση της την τιμωρία αποκλεισμού που επιβλήθηκε στον Λούβο Μανιόνγκα, λόγω παραβίασης κανονισμών για τους ελέγχους ντόπινγκ. Πιο συγκεκριμένα ο Νοτιοαφρικανός κατηγορείται πως δεν ενημέρωνε για τα Whereabouts του.

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μανιόνγκα, βγήκε προς τα έξω στις άρχες Δεκεμβρίου, όταν συνελήφθη καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητο του παραβιάζοντας τα μέτρα κατά του Covid-19. Τότε μάλιστα, η αδερφή του είχε δηλώσει δημόσια πως πρέπει να επιστρέψει στην απεξάρτηση.

Ο Λούβο Μανιόνγκα, έχει ατομικό ρεκόρ στο μήκος 8.65, παρόλα αυτά το 2020 δεν έκανε κανέναν αγώνα ενώ το 2019 στο παγκόσμιο της Ντόχα, έμεινε εκτός βάθρου με 8.37. Κάτι που συνέβει στον ίδιο για πρώτη φορά μετά το 2016.

Η είδηση του αποκλεισμού του βέβαια, ηχεί ωραία στα αυτία του Έλληνα πρωταθλητή Μίλτου Τεντόγλου. Αφού ήταν ένας από τους βασικούς ανταγωνιστές του για τους ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2021.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Λούβο Μανιόνγκα: Τα ναρκωτικά τον κρατούν εκτός ολυμπιακών αγώνων», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τάσος Βουγιουκλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.