Η πρεμιέρα της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν στο Ντάιαμοντ Λιγκ δεν συνδυάστηκε και με τις καλύτερες συνθήκες και έμεινε στα 13,62μ.

Μια γιορτή του στίβου ετοιμάζεται το 2023, καθώς η Πολωνία θέλει να διοργανώσει όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Μια γιορτή του στίβου ετοιμάζεται το 2023, καθώς η Πολωνία θέλει να διοργανώσει όλες τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων.

Ο κύβος ερρίφθη σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Sportime. Μάλιστα, σημαντικό ρόλο έχει παίξει η πρόθεση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών να πραγματοποιηθεί μια τέτοια διοργάνωση, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Ο πρόεδρος της ΕΑΑ Ντόμπρι Καραμαρίνοφ, με το μέλος της ΕΑΑ και ειδικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτη Δημάκο είχαν επαφές και με τον πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος είναι υποψήφιος για την προεδρία στην EOC και στηρίζει το εγχείρημα.

Η πρόταση έχει προχωρήσει με τους Πολωνούς να θέλουν να διοργανώσουν την Σούπερ Λιγκ και την Α’ κατηγορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων στη Σιλέσια. Η περιοχή με την πόλη Χορζόφ είχαν διοργανώσει πρόσφατα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών. Επίσης, έχει αναλάβει φέτος την Σούπερ Λιγκ του Ευρωπαϊκού Ομάδων.

Η Β’ και η Γ’ κατηγορία είναι να γίνουν στο Μπίντγκοστς. Αυτό που απομένει είναι να δοθούν ημερομηνίες και αν θα γίνουν όλες οι κατηγορίες την ίδια ημέρα ή θα γίνουν με μία εβδομάδα διαφορά. Θα μιλάμε για ένα νέο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, όταν αναμένονται να πάρουν μέρος κοντά στους 2.500 αθλητές και αθλήτριες από 49 χώρες. Ν’ αναφέρουμε ότι την Σούπερ Λιγκ του 2023 έχει αναλάβει να διοργανώσει η Μαδρίτη και αν προχωρήσει το πρότζεκτ των Πολωνών οι Ισπανοί θα είναι διοργανωτές της Σούπερ Λιγκ το 2025.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα ως γνωστόν φέτος μετέχει στην α’ κατηγορία που είναι να διεξαχθεί 19-20 Ιουνίου στο Κλουζ Ναπόκα. Οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές, όπως ο Μίλτος Τεντόγλου, η Βούλα Παπαχρήστου, ο Κώστας Δουβαλίδης, η Ελισάβετ Πεσιρίδου, ο Δημήτρης Τσιάμης, η Ραφαέλα Σπανουδάκη κ.α., αναμένεται να είναι παρόντες με στόχο να παλέψουν για την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ το 2023. Όπως και να’ χει θα δώσουν όλοι ραντεβού σε δύο χρόνια στην Πολωνία.

 

 

 

Διαβαστε ΕΔΩ τα παντα για τον Στιβο