Στίβος: Δίνουν και παίρνουν οι ακυρώσεις πρωταθλημάτων στον κλειστό


Τάσος Βουγιουκλίδης

Στίβος: Δίνουν και παίρνουν οι ακυρώσεις πρωταθλημάτων στον κλειστό


Η Πανδημία του Covid-19, αναγκάζει πολλές χώρες ανά τον κόσμο να προχωρήσουν σε ακυρώσεις των εθνικών τους πρωταθλημάτων.

Και το 2021 φαίνεται πως θα υπάρξουν πολλές ακυρώσεις αγώνων, με τον κλειστό στίβο και πιο συγκεκριμένα τα εθνικά πρωταθλήματα σε αρκετές χώρες, να πληρώνουν το τίμημα για την αναστάτωση και την ταλαιπωρία που έχει επιφέρει σε ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και έναν χρόνο η πανδημία του ίου.

Η πιο πρόσφατη αναβολή εθνικού πρωταθλήματος, αφορά αυτό της Ιαπωνίας, όπου ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί 6-7 Φεβρουαρίου και μεταφέρθηκε το διήμερο 17-18 Μαρτίου. Χωρίς βέβαια να είναι η σίγουρη η διεξαγωγή του ακόμα και την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Φυσικά, μια από τις πιο ηχηρές ακυρώσεις εθνικών πρωταθλημάτων κλειστού στίβου για το 2021 είναι των Η.Π.Α. όπου παραδοσιακά σημειώνονται εξαιρετικές επιδόσεις και συνήθως οι καλύτερες παγκοσμίως.

Το πρωτάθλημα αυτό ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Νέο Μεξικό 20-21 Φεβρουαρίου, όμως λόγω των πολύ αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην πολιτεία Αμπουκέρκι ακυρώθηκε εντελώς.

Η ομοσπονδία στίβου των Η.Π.Α. χρέωσε την μη διεξαγωγή της διοργάνωσης στις αρχές της συγκεκριμένης πολιτείας. Ενώ, είναι η πρώτη σεζόν εδώ και 58 ολόκληρα χρόνια που δεν θα διεξαχθεί το εθνικό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής.


Sportime Extras