ΣΤΙΒΟΣ

Τιμήθηκε στο Μαραθώνα ο Κώστας Γκελαούζος και δώρισε αντικείμενα στο Μουσείο (φωτό)

Ο Κώστας Γκελαούζος δώρισε στο Μουσείο Μαραθωνίου το χρυσό μετάλλιο, τα σπάικ, την αθλητική στολή και τον αριθμό από τη νίκη του στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας.
Τιμήθηκε στο Μαραθώνα ο Κώστας Γκελαούζος και δώρισε αντικείμενα στο Μουσείο (φωτό)

Εκδήλωση προς τιμήν του Κώστα Γκελαούζου πραγματοποιήθηκε στο Μαραθώνα, όπου βραβεύτηκε για τη νίκη του στο φετινό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας καλωσόρισε τον Έλληνα πρωταθλητή στην πόλη και στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου. Ο δήμαρχος παρέλαβε από τον Κώστα Γκελαούζο κειμήλια που θα βρίσκονται μόνιμα στην έκθεση του Μουσείου. Δώρισε το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στον 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τα παπούτσια που φορούσε. Ακόμη τον αριθμό με τον οποίον έτρεξε και την αθλητική του στολή.

Ο Κώστας Γκελαούζος με την διευθύντρια του Μουσείου, Ειρήνη Σπανού

Καλεσμένος στην εκδήλωση ήταν και ο πολυνίκης του Μαραθωνίου της Αθήνας Νίκος Πολιάς. Επίσης, παρών ήταν και ο γηραιότερος Έλληνας μαραθωνοδρόμος, που τερμάτισε τον φετινό αγώνα, στα 90 του χρόνια, Στέλιος Πρασσάς.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας τίμησε τον Κώστα Γκελαούζο

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μαραθώνα είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Μαραθώνα μας να φιλοξενούμε τους πρωταθλητές μας Κώστα Γκελαούζο και Νίκο Πολιά και χαρά μας που έχουμε μαζί μας και τον Στέλιο Πρασσά, που τερμάτισε ξανά φέτος στα 90 του χρόνια. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την νεολαία μας, τους τοπικούς πρωταθλητές μας που μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις τους. Οι μαθητές αυτοί είναι το μέλλον μας και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ο Κώστας και ο Νίκος είναι το καλύτερο παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι νέοι μας. Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα Γκελαούζο που μας παραχωρεί τα κειμήλιά του. Είναι τεράστια η τιμή που μας κάνει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την νίκη του. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολλά μετάλλια να κερδίσει ακόμη στο μέλλον».

Στην εκδήλωση ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας τίμησε και τον παλιό μαραθωνοδρόμο Νίκο Πολιά

O Κωνσταντίνος Γκελαούζος από την πλευρά του τόνισε:

«Ήθελα με αυτόν τον τρόπο να αφήσω το στίγμα μου στον Μαραθώνα και στο Μουσείο. Τα ρεκόρ είναι για να τα ξεπερνάμε και για να παραδειγματιζόμαστε να γίνουμε καλύτεροι, είναι τα σκαλοπάτια για τα επόμενά μας βήματα».

Ο Νίκος Πολιάς δήλωσε: «Ευχαριστώ τον δήμο Μαραθώνος και το Μουσείο για την πρόσκληση. Όντως τα ρεκόρ όπως είπε και ο Κώστας είναι για να καταρρίπτονται, να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και να κάνουμε καλύτερη την κοινωνία μας».

Ο Κώστας Γκελαούζος τιμήθηκε και από διάφορους φορείς.

Τιμητική πλακέτα στον Κωνσταντίνο Γκελαούζο απένειμε ο δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας και στον Νίκο Πολιά για την συμβολή του στην ανάδειξη του Μουσείου Μαραθωνίου.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τις βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών της πόλης του Μαραθώνα (μαθητές Λυκείου Μαραθώνα) που πρόσφατα διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τιμήθηκε στο Μαραθώνα ο Κώστας Γκελαούζος και δώρισε αντικείμενα στο Μουσείο (φωτό)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Τόλης Λελεκίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.