ΤΕΝΙΣ

Μαρία Σάκκαρη: Στον 2ο γύρο του Internazionali BNL D’ Italia με ψυχή!

Καταθέτοντας και την ψυχή της η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά τένις Internazionali BNL D’ Italia στη Ρώμη.

Καταθέτοντας και την ψυχή της η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά τένις Internazionali BNL D’ Italia (WTA 1000) στη Ρώμη.
Συντάκτης: Αλέξανδρος Κωτάκης Χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Καταθέτοντας και την ψυχή της η Μαρία Σάκκαρη πήρε την πρόκριση για τον 2ο γύρο του τουρνουά τένις Internazionali BNL D’ Italia (WTA 1000) στη Ρώμη.

Μια δύσκολη πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη που ήρθε με 2-1 σετ 7-6(6), 3-6, 6-2 επί της Πολόνα Χέρσογκ και μετά από ένα ματς που διήρκεσε 2 ώρες και 51 λεπτά!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το κρίσιμο σετ επί της 30χρονης Σλοβένας (Νο.74 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις) και έτσι βγήκε από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε.

Η Μαρία δεν ήταν και στην καλύτερη της μέρας στο ντεμπούτο της στο Foro Italico και λίγο έλειψε να αποχωρήσει πρόωρα από την αξιόλογη διοργάνωση WTA 1000 της Ρώμης.

Μόλις 53% επιτυχίας στο 1ο της σερβίς είχε η Μαρία και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα με τον τρόπο παιχνιδιού της Χέρσογκ, η οποία έβρισκε άμυνες και ανάγκαζε σε επιπλέον χτυπήματα την 25χρονη Ελληνίδα. Έτσι την κούρασε αρκετά.

Μάλιστα η Σάκκαρη είχε μόλις 4/15 επιτυχημένες ευκαιρίες για μπρέικ και είδε την Χέρσογκ να επιστρέφει από σετ και μπρέικ πίσω (7-6, 2-0), για να στείλει το ματς σε decider, κερδίζοντας τα έξι από τα επτά τελευταία γκέιμς του δευτέρου σετ (3-6).

Ακόμη κι έτσι όμως η Ελληνίδα τενίστρια ήταν ψύχραιμη και με πυγμή και καθαρό μυαλό πήρε την πολύτιμη νίκη

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Σλοβένα, το 2018 είχε κερδίσει την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στα ημιτελικά του Istanbul Open (στο χώμα).

Πλέον η Σάκκαρη βρίσκεται στη φάση των «32» του τουρνουά της Ιταλίας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την ανερχόμενη Αμερικανίδα Κόκο Γκοφ.

Η μόλις 17 ετών τενίστρια πήρε με τη σειρά της εξίσου δύσκολη νίκη το πρωί της Δευτέρας (10/5), επί της Γιούλια Πουτίντσεβα.

Exit mobile version