ENGINE POWER

Πρόγραμμα WRC 2024: Με13 αγώνες το καλεντάρι του WRC για το 2024

Πρόγραμμα WRC 2024: Δείτε το πλήρες ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι WRC της FIA με13 γύρους για το 2024
Πρόγραμμα WRC 2024: Με13 αγώνες το καλεντάρι του WRC για το 2024

Πρόγραμμα WRC 2024: Ένα ραντεβού στην αρχή της σεζόν για το Safari Rally Kenya, το ντεμπούτο του Ράλι Λετονίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA και η επιστροφή του Ράλι Πολωνίας είναι από τα σημαντικότερα σημεία του ημερολογίου του WRC 2024.

  • Δεκατρείς εκδηλώσεις από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο σε τέσσερις ηπείρους
  • Ράλλυ σε άσφαλτο, χαλίκι και χιόνι αποτελούν την πρόκληση
  • Νέα εκδήλωση στη Λετονία, επιστροφή της Πολωνίας και πρώιμη ημερομηνία σαφάρι μεταξύ των αλλαγών

Εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA στη συνεδρίασή του στη Γενεύη της Ελβετίας, νωρίτερα σήμερα, το πρόγραμμα WRC της επόμενης σεζόν περιλαμβάνει 13 αγώνες σε τέσσερις ηπείρους μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου.

Τέσσερα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στην Ασφάλεια, ένα στο χιόνι και τα υπόλοιπα οκτώ στο χαλίκι για να διασφαλίσουν ότι οι οδηγοί και οι ομάδες τους θα δοκιμαστούν σε διάφορες συνθήκες και σε διαφορετικό έδαφος.

Η ποικιλία των ράλι θα διασφαλίσει επίσης ότι το θέαμα και η παγκόσμια απήχηση του WRC θα παραμείνουν σταθερά ανέπαφα.

programa-wrc-2024-calentar-imerologio-2024-rally-rali-pagkosmio

Από τους 13 γύρους, οι τρεις είναι εκτός Ευρώπης – στη Χιλή, την Ιαπωνία και την Κένυα – και έχουν προγραμματιστεί προσεκτικά για να επιτρέψουν τη μεταφορά περισσότερων αυτοκινήτων και εξοπλισμού με θαλάσσια εμπορεύματα παρά αεροπορικά ως μέρος της δέσμευσης του πρωταθλήματος για βιωσιμότητα.

Όπως είναι παράδοση στο WRC, το Rallye Monte-Carlo είναι πρώτο στο πρόγραμμα και θα ανοίξει την 52η σεζόν του WRC από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου. Έχοντας φιλοξενηθεί από το πριγκιπάτο του Μονακό τις τελευταίες σεζόν, η 92η έκδοση θα εξαντληθεί στη γαλλική πόλη Gap, μια κίνηση του διοργανωτή της εκδήλωσης να χρησιμοποιήσει ορεινούς δρόμους σε περιοχές με μεγαλύτερη πιθανότητα χειμερινού καιρού.

Το Ράλι Σουηδίας (15-18 Φεβρουαρίου) προσφέρει μια εντυπωσιακή χειμερινή χώρα των θαυμάτων για τους ήρωες του WRC να επιδείξουν τις δεξιότητές τους σε δρόμους υψηλής ταχύτητας γεμάτους χιόνι και πάγο. Η εκδήλωση εδρεύει στην πανεπιστημιακή πόλη Umeå στα βορειοανατολικά της χώρας για τρίτη χρονιά.

Πρόγραμμα WRC 2024: Το εμβληματικό Safari Rally Kenya φιλοξενεί την πρώτη διοργάνωση χαλίκι της σεζόν από τις 27 έως τις 31 Μαρτίου. Έχοντας τρέξει τον Ιούνιο του 2023, η ημερομηνία στα τέλη Μαρτίου συμπίπτει με το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, κάποτε την παραδοσιακή περίοδο για τον απαιτητικό αφρικανικό διαγωνισμό.

Είναι μια επιστροφή στην Ευρώπη και την πίστα για το τέταρτο, δημοφιλές και πάντα απαιτητικό Ράλι Κροατίας (18-21 Απριλίου) για να μετρήσει για το WRC ενόψει των συνεχόμενων αγώνων χαλίκι στην Πορτογαλία (9-12 Μαΐου) και τη Σαρδηνία (Μάιος). 30-2 Ιουνίου).

Το Rally de Portugal και το Rally Italia ήταν οι ιδρυτικοί γύροι του WRC το 1973 και ενώ έχουν εξελιχθεί με τα χρόνια, συνεχίζουν να παρέχουν μια σκληρή δοκιμασία για το αυτοκίνητο και το πλήρωμα.

programa-wrc-2024-calentar-imerologio-2024-rally-rali-pagkosmio

Όπως το Ράλι Πορτογαλίας και το Ράλι Ιταλίας Σαρδηνίας, το Ράλι Πολωνίας συμμετείχε στο εναρκτήριο πρόγραμμα του WRC. Έχοντας φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA από το 2018, το δεύτερο παλαιότερο ράλι στον κόσμο πίσω από το Rallye Monte-Carlo επιστρέφει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα από 27-30 Ιουνίου με στάδια με χαλίκι γύρω από την πόλη Mikołajki στη συνοικία της λίμνης Masuria.

Θα υπάρξουν άφθονα στάδια χαλίκι με γρήγορο ρυθμό όταν το Ράλι Λετονίας θα ενταχθεί στο WRC για πρώτη φορά από τις 18 έως τις 21 Ιουλίου. Τρέξτε ως Rally Liepāja από το 2013 ως γύρος του FIA ERC, η αλλαγή του ονόματος αντικατοπτρίζει την άνοδο της διοργάνωσης και το γεγονός ότι περισσότερες περιοχές της βαλτικής χώρας θα φιλοξενήσουν τη δράση.

Πρόγραμμα WRC 2024: Οι χωματόδρομοι υψηλής ταχύτητας θα προκαλέσουν επίσης τα πληρώματα στο Ράλι Φινλανδίας που εδρεύει στο Jyväskylä (1-4 Αυγούστου), το οποίο θα ακολουθήσει ένας άλλος ιδρυτικός γύρος WRC, το Acropolis Rally Greece (5-8 Σεπτεμβρίου). Και οι δύο εκδηλώσεις απολαμβάνουν θρυλική θέση και φέρνουν σημαντικά εύσημα για τα επιτυχημένα πληρώματα. Το φετινό Ράλι Ακρόπολις ξεκίνησε στην Αθήνα, με τους κατοίκους να καλούνται σε μια θεαματική superspecial σκηνή στην περιοχή του λιμανιού.

Το Rally Chile Biobío θα υποδεχθεί το WRC για τρίτη φορά από τις 26 έως τις 29 Σεπτεμβρίου από τη βάση του στην Concepción, μια πόλη-λιμάνι στις ακτές του Ειρηνικού, όπου επιφυλάσσονται γρήγορες και τεχνικές στάθμες χαλίκι της Νότιας Αμερικής.

Το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης , μια ολοκαίνουργια διοργάνωση για το 2023 που ετοιμάζεται να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τις 26 έως τις 29 Οκτωβρίου, πρόκειται να φιλοξενήσει τον προτελευταίο γύρο της σεζόν 2024 (31 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου), όταν θα εμφανιστεί ξανά στάδια ασφάλτου στην Αυστρία, την Τσεχία και τη Γερμανία.

Πρόγραμμα WRC 2024: Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Ράλι Ιαπωνίας (21-24 Νοεμβρίου) αποτελεί τον αποφασιστικό γύρο της σεζόν του WRC. Κάποτε ήταν μια εκδήλωση με χαλίκι στο νησί Χοκάιντο, μεταφέρθηκε στο Χονσού, το κύριο νησί της Ιαπωνίας, όταν επέστρεψε στο WRC το 2022 για μια διαδρομή μόνο για άσφαλτο με βάση την Toyota City.

programa-wrc-2024-calentar-imerologio-2024-rally-rali-pagkosmio

Εκτός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για οδηγούς, συνοδηγούς και κατασκευαστές, και οι 13 αγώνες είναι επιλέξιμοι για τα πρωταθλήματα FIA WRC2, FIA WRC2 Challenger και FIA WRC3 και το FIA WRC Masters Cup. Οι αγωνιζόμενοι μπορούν και πάλι να δημιουργήσουν το πρόγραμμά τους μέχρι το επιτρεπόμενο μέγιστο για την κατηγορία τους με τον αριθμό των γύρων βαθμολόγησης ανά κατηγορία που θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οι πέντε γύροι που θα αποτελέσουν το ημερολόγιο του Πρωταθλήματος FIA Junior WRC 2024 θα αποκαλυφθούν σε εύθετο χρόνο.

Ο διευθυντής αθλητισμού δρόμου της FIA Andrew Wheatley δήλωσε: «Με αληθινά κλασικά γεγονότα, όπως το Μόντε Κάρλο, τη Σουηδία, το Safari, την Πορτογαλία, τη Φινλανδία ή την Ακρόπολη, αναδυόμενους ράλι όπως η Κροατία, η Χιλή και η Ιαπωνία και νέα καινοτόμα γεγονότα όπως η Λετονία και το Ράλι Κεντρικής Ευρώπης , μπορούμε να προσβλέπουμε σε μια άλλη επιτυχημένη σεζόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA το 2024. Είμαστε σίγουροι για μια καλή ποικιλία δυνατών ράλι σε τέσσερις ηπείρους και καλωσορίζουμε την επιστροφή του αθλήματος στους ενθουσιώδεις οπαδούς στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.”

programa-wrc-2024-calentar-imerologio-2024-rally-rali-pagkosmio

Πρόγραμμα WRC 2024: Δείτε το πλήρες ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι 13 γύρων για το 2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA προετοιμάζεται ήδη για την ερχόμενη σεζόν, οπότε φροντίστε να μην χάσετε ούτε δευτερόλεπτο από τη δράση και δείτε τις ημερομηνίες για τη σειρά 2024.
Από τους παγωμένους δρόμους των Γαλλικών Άλπεων μέχρι τις βάναυσα τραχιές χωμάτινες πίστες της Κένυας, την άσφαλτο στην Κροατία και την Ιαπωνία, το χιόνι της Σουηδίας και τις γεμάτες βράχους διαδρομές της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Πορτογαλίας – αυτά είναι τα ακραία σημεία των οδηγών στο Παγκόσμιο Ράλι 2024 Πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει.
Μετά από μια συναρπαστική σεζόν του 2023 που είδε τον Kalle Rovanperä της Toyota Gazoo Racing να εξασφαλίζει τον δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο του, για την 52η σεζόν του ο αγώνας του WRC σε 13 πολύ διαφορετικούς προορισμούς σε τέσσερις ηπείρους στον αγώνα για να δούμε ποιος θα γίνει πρωταθλητής.
Πρόγραμμα WRC 2024: Ό,τι κι αν συμβεί, οι οπαδοί του ράλι γνωρίζουν ήδη ότι θα δουν έναν νέο πρωταθλητή να στέφεται το 2024, καθώς ο Rovanperä έχει πάρει την απόφαση να αγωνιστεί μόνο με πρόγραμμα WRC μερικής απασχόλησης το επόμενο έτος, καθώς θέλει να δοκιμάσει και άλλους κλάδους μηχανοκίνητου αθλητισμού, ακολουθώντας τα βήματα των συναδέλφων πρωταθλητών του WRC Sébastien Loeb και Sébastien Ogier .
Πού θα παλέψουν, λοιπόν, οι Elfyn Evans Ott Tänak και Thierry Neuville –οι τρεις πιθανότεροι διεκδικητές του τίτλου– και οι υπόλοιποι στο χώρο του WRC την επόμενη σεζόν; Δείτε το πλήρες ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 παρακάτω.
Ως συνήθως, το πρώτο ραντεβού στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2024 θα είναι το κλασικό Rallye Monte-Carlo στις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου, το οποίο παίρνει τα διάσημα περάσματα Col de Turini ψηλά στις γαλλικές Άλπεις και δοκιμάζει τους οδηγούς όπως λίγα άλλα μέρη με αυτό. διαρκώς μεταβαλλόμενες οδικές και καιρικές συνθήκες. Ενώ το Μόντε Κάρλο μπορεί να είναι τσουχτερό κρύο και παγωμένο, μετά τις 15–18 Φεβρουαρίου ακολουθεί το αληθινό χειμερινό ράλι στο ημερολόγιο, το Ράλι Σουηδίας, όπου το χιόνι, οι βαθιές αυλακώσεις και τα ελαστικά με καρφιά θα είναι επικίνδυνα.
Πηγαίνει από το ένα άκρο στο άλλο ένα μήνα μετά τη Σουηδία, με το διάσημο Safari Rally Kenya να κινείται τρεις μήνες νωρίτερα για να φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο στις 28–31 Μαρτίου και να δοκιμάσει τους νικητές του τίτλου με όλα όσα μπορεί να τους ρίξει η Αφρική. Έπειτα είναι τρία ράλι σε διάστημα έξι εβδομάδων, με το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας που προστέθηκε πρόσφατα στις 18–21 Απριλίου, ακολουθούμενο από το πολυαγαπημένο ράλι χαλίκι de Portugal στις 9–12 Μαΐου και το Rally Italia Sardegna από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου.programa-wrc-2024-calentar-imerologio-2024-rally-rali-pagkosmio
Το Ράλι Χιλής επιστρέφει για το 2024, μαζί με αυτή τη σχηματική γέφυραRally Chile is back for 2024, along with this sketchy bridge
Από ένα από τα ταχύτερα ράλι, ακολουθεί ίσως το πιο τραχύ, το Ράλι Ακρόπολις Ελλάδας, το οποίο θα δοκιμάζει οδηγούς και αυτοκίνητα στο όριο στους γεμάτους βράχους ορεινούς δρόμους του από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Ο δεύτερος μεγάλος αγώνας πτήσης της χρονιάς ακολουθεί, με το Ράλι Χιλής να φιλοξενεί τον μοναδικό αγώνα της Νότιας Αμερικής στις 26–29 Σεπτεμβρίου, πριν επιστρέψει στην Ευρώπη για το διασυνοριακό blitz γύρω από την Αυστρία, την Τσεχία και τη Γερμανία στο Ράλι Κεντρικής Ευρώπης τον Οκτώβριο 31 έως 3 Νοεμβρίου.
Τέλος, το Ράλι Ιαπωνίας θα ρίξει την αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι 2024 στην πίσω αυλή της Toyota στις 21–24 Νοεμβρίου, όπου, μετά από 13 σκληρούς γύρους, θα στεφθεί ο νέος πρωταθλητής του WRC.
Το όνομα του οποίου θα χαραχτεί στο τρόπαιο των νικητών του 2024 μετά το Kalle Rovanperä δεν έχει φανεί ακόμη, αλλά μετά από δύο χρόνια κυριαρχίας του ιπτάμενου Φινλανδού, σίγουρα υπάρχουν περισσότεροι από λίγοι οδηγοί που θα διασκεδάσουν τις πιθανότητές τους και μπορείτε να τραβήξετε τις καλύτερες στιγμές κάθε γύρο WRC 2024 δωρεάν στο Red Bull TV .

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πρόγραμμα WRC 2024: Με13 αγώνες το καλεντάρι του WRC για το 2024», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Κοντιζάς

Ένας άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα από τον κόσμο της μηχανοκίνησης αλλά κατάφερε να τον ενώσει στη μεγαλύτερη γιορτή της μηχανοκίνησης στην Ελλάδα στο Motor Festival και να δημιουργήσει την μοναδική τηλεοπτική εκπομπή το Engine Power που προβάλει καθημερινά αθλητές, καθημερινούς ήρωες και πρωταγωνιστές πανελλαδικά. Ένας άνθρωπος που συνεχίζει να νιώθει τίποτα, να νιώθει μηδέν, μπροστά στο μεγαλείο του χώρου και την αστείρευτη αγάπη του κόσμου για την μηχανοκίνηση. Σας παρουσιάζουμε τον Mr Zero... Μιχαήλ Κοντιζά!