Καιρός: Τι και αν η Κακοκαιρία Ελπίς εξασθενεί; Οι περιοχές που καλύφτηκαν με χιόνι, τις επόμενες ώρες θα μετατραπούν σε παγοδρόμια!

Υποχωρεί η κακοκαιρία Ελπίς, η οποία ωστόσο δίνει τη... σκυτάλη στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Καιρός: Τι και αν η Κακοκαιρία Ελπίς εξασθενεί; Οι περιοχές που καλύφτηκαν με χιόνι και ακόμα δεν έχουν καθαριστεί, τις επόμενες ώρες θα μετατραπούν σε παγοδρόμια!

Το πέρασμά της η αλήθεια είναι πως ήταν πολύ ισχυρό. Πέρα από την νύχτα τρόμου στην Αττική Οδό, πολλές περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να παραταθεί και για αύριο η αργία.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι έρχεται από ‘δω και πέρα. Ο παγετός φαίνεται να είναι το κύριο θέμα που θα μας απασχολήσει, ειδικά στις περιοχές που το χιόνι είναι ακόμα στρωμένο σε δρόμους και σε πεζοδρόμια.

Έτσι τα ξημερώματα της Τετάρτης (26/1) αναμένεται να είναι εξαιρετικά ισχυρός με τις θερμοκρασίες να ξεκινούν από διψήφιο αρνητικό νούμερο ή κοντά σε αυτό σε περιοχές της βόρειας χώρας.

Και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά όμως δεν θα υπολείπεται σημαντικά ,πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα χρειαστεί εξαιρετική προσοχή , μέχρι να αρχίσει να λιώνει ο πάγος.

Στην Αττική θα έχουμε επίσης παγετό το πρωί ακόμα και σε πεδινές ή παραθαλάσσιες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της μέρας θα έχουμε ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πιο πυκνές στα ανατολικά του νομού, όπου και υπάρχει μικρή πιθανότητα τις πρώτες ώρες για ασθενείς, τοπικές χιονοπτώσεις.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται παγετός το πρωί με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά τη διάρκεια της μέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 5 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι, 3-5 μποφόρ.

Καιρός – Σάκης Αρναούτογλου: Αναλυτικά η πρόγνωση