ΣΤΙΒΟΣ

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Είναι πολύ απλή η απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο Σακοράφα και Κεντέρης…

Η θέση του Sportime είναι με τη Σοφία Σακοράφα και τον Κώστα Κεντέρη. Οι λόγοι είναι προφανείς…
Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Είναι πολύ απλή η απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο Σακοράφα και Κεντέρης…

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Η θέση του Sportime είναι με τη Σοφία Σακοράφα και τον Κώστα Κεντέρη. Οι λόγοι είναι προφανείς…

Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Γίνεται μεγάλη συζήτηση για ποιο λόγο το Sportime παίρνει ξεκάθαρη θέση για τις εκλογές στην ομοσπονδία του στίβου την Τετάρτη. Αυτός πρέπει και οφείλει να είναι ο ρόλος κάθε μέσου. Να έχει άποψη, να την τεκμηριώνει και να προβάλλει όλες τις πλευρές. Από εκεί και πέρα όμως κάθε μέσο είναι οι άνθρωποί του κι αυτοί έχουν κρίση, ελεύθερη. Όπως και η βούλησή τους να γράψουν ότι τραβάει η ψυχή τους.

Είναι πάρα πολλές οι αναφορές επί προσωπικού. Αυτές συνοψίζονται στην εξής φράση: «Από πού κι ως που ο Μανωλίδης γράφει για στίβο». Το ρεπορτάζ δεν έχει χρώμα, ούτε και άθλημα. Τα «γαλόνια» δεν πάνε μόνο με τα χρόνια εμπειρίας σε έναν τομέα, εν προκειμένω στο στίβο. Άλλωστε, μεγαλύτερη τριβή στη από το ρεπορτάζ του ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα αυτό των μεγάλων ομάδων δεν υπάρχει. Τουλάχιστον στην Ελλάδα.

Όχι, λοιπόν. Ο υπογράφων δεν είναι αυτό που λέμε «μεγαλωμένος» μέσα στο στίβο. Είναι προτιμότερο όμως σε μια τέτοια κρίσιμη εκλογική καμπή να γράφει κάποιος που βρίσκεται έξω από τον χορό, παρά αυτός που έχει έννομο συμφέρον. Συγγενή εργαζόμενο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου δεν έχω. Επίσης το Sportime.gr είναι αυτοχρηματοδοτούμενο με ιδιοκτήτη τον Περικλή Γκιόλια. Στον κόσμο του στίβου, παλιό ή νεότερο, δεν χρειάζονται συστάσεις για το συγκεκριμένο όνομα. Περιττές…

Γνωρίζω τον Κώστα Κεντέρη, ο οποίος βάζει υποψηφιότητα με την ΑΚΑΣ. Ξέρω τις προθέσεις του για τον στίβο. Αυτός ήταν και παραμένει η μεγάλη του αγάπη, το μεράκι του. Μίλησα με τη Σοφία Σακοράφα για τη συνέντευξη της στο Sportime. Απαίτησε να της απευθύνω το λόγο στον ενικό, αλλιώς δεν θα προχωρούσε η συζήτηση. Εκμεταλλεύτηκα την οικειότητα που χάρισε θέλοντας να εκμαιεύσω μια ατάκα για όλους αυτούς που την κατηγορούν. Μάταια. Καμία διάθεση διχασμού, πόλωσης. Καμία νύξη. Δεν ήθελε να δώσει χώρο στην αντιπαλότητα. Μοναδικό της μέλημα, τα σωματεία.

Η συζήτηση μαζί της θύμισε αυτές με τον Κώστα, τη Νάντια και όλους εκείνους τους αθλητές που λόγω συγκυριών έχω κάτσει να συζητήσω μαζί τους. «Ο στίβος είναι ιδέα. Δεν μπορείς να το καταλάβεις αν δεν είσαι μέλος του…». Δεν μπορώ, όντως.

Υπάρχουν άλλα πράγματα που είναι εύκολα αντιληπτά όμως. Τα όσα δήλωσαν οι δύο υποψήφιες πρόεδροι. Η μία συνέντευξη με την άλλη. Βάλτε της δίπλα δίπλα. Η Σοφία Σακοράφα υπερασπίζεται τον εαυτό της χωρίς να κατηγορεί κανέναν. Μιλάει για τα όσα θα πράξει την επομένη μέρα της εκλογής της. Δεν θέλει να πει κακό λόγο ούτε για τον Λευτέρη Αυγενάκη, μία μέρα πριν τις εκλογές. Αλήθεια, αυτό θα έκανε ένας… πολιτικός λίγες ώρες πριν την κάλπη;

Διαβάζω τη συνέντευξη της Τασούλας Κελεσίδου. Αθλήτρια. Πιο… πρόσφατα αθλήτρια από τη Σοφία Σακοράφα. Θυμάμαι τα λόγια του Κώστα και της Νάντιας για τον στίβο. «Ιδέα…». Διαβάζω την υποψήφια πρόεδρο της Αναγέννησης. «Η Σακοράφα επιλέχθηκε από τη διοίκηση που ήταν 24 χρόνια στον ΣΕΓΑΣ, ως πρόσωπο αντίβαρο στη δική μου υποψηφιότητα. Δεν ήταν κάτι το πηγαίο που αναδείχθηκε μέσα από το αθλητικό κίνημα, τα όνειρα και τις προσδοκίες. Ήταν η επιλογή ανάγκης για διατήρηση των κεκτημένων». Συνεχίζω: «Πόσο διοίκηση γνωρίζει κάποιος που είναι γαντζωμένος 24 χρόνια σε μια καρέκλα και δεν την αφήνει; Έχει παρέλθει ο καιρός που λειτουργούσαν κάποιοι σαν ιδιοκτήτες».

Κάπου και η δύναμη για αντιπαράθεση στερεύει. Ειλικρινά. Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού. Πώς να επικρίνεις την τοποθέτηση «γαντζωμένος 24 χρόνια σε μια καρέκλα» για ένα άνθρωπο που αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κορονοϊό. Τι να γράψεις όταν διαβάζεις πως η Σοφία Σακοράφα που είναι ενεργή στα κοινά επιλέχθηκε ως μαριονέτα της προηγούμενης διοίκησης, όταν είναι κοινό μυστικό πως η Τασούλα Κελεσίδου θα κάνει… χώρο για τον Βασίλη Οικονόμου.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτές οι απαντήσεις γράφτηκαν από μια αθλήτρια που είχε όλες τις παροχές και τα εχέγγυα για να αναπτύξει το ταλέντο της και να πετύχει όσα πέτυχε. Βγάζει παράπονο, μένος, επιθετικότητα τη στιγμή που έχει μόνο καλές αναμνήσεις. Δεν είναι λόγια αθλήτριας. Δεν είναι λόγια κακού χαρακτήρα ανθρώπου. Είναι πολιτικές κουβέντες αποτυπωμένες πάνω σε ένα μοτίβο, μια μανιέρα αντιπαλότητας που δεν ταιριάζει σε ανθρώπους σαν την Τασούλα Κελεσίδου που έχουν ηθική, ποιότητα χαρακτήρα και στοιχεία ευγενής άμιλλας. Στοιχεία που οι δηλώσεις αυτές δεν έχουν. Δεν γνωρίζω πως γράφτηκαν αυτά.

Γνωρίζω όμως τις πρακτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι τώρα. Μου μεταφέρουν την πίεση οι άνθρωποι που παίρνουν τηλέφωνο και ζητούν βοήθεια. Για όσα ακούν στο ακουστικό τους, για το «τηλεφωνικό ξύλο». Για τις πιέσεις. Το ψυχολογικό βάρος. Δεν μπορεί… Τα σωματεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπό καθεστώς… τρόμου και φόβου.

Ο λόγος της στήριξης στην ΑΚΑΣ είναι η Σοφία Σακοράφα. Ο Κώστας Κεντέρης. Τα προσωπικά βιώματα και η πληροφόρηση για το τι γίνεται στο παρασκήνιο όλο αυτό το διάστημα. Διότι η επόμενη μέρα στον στίβο με Αναγέννηση θα είναι το ακριβώς αντίθετο. Σκοταδισμός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές ΣΕΓΑΣ: Είναι πολύ απλή η απάντηση στο ερώτημα για ποιο λόγο Σακοράφα και Κεντέρης…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…