Σε πολύ σκληρή ανακοίνωση σε βάρος της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ προχώρησε ο Βαγγέλης Λιόλιος αμέσως μετά το πέρας του Δ.Σ.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δώσε Πάσα» της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλυσε το πλάνο της για την επαναλειτουργία των Ακαδημιών.

Με ανακοίνωσή της η παράταξη «Δώσε Πάσα» της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλυσε το πλάνο της για την επαναλειτουργία των Ακαδημιών.

Άλλωστε και παλαιότερα ο κ.Λιόλιος είχε εκφράσει κάτι αντίστοιχο και όχι μία φορά αλλά δύο: Στις 3 Νοεμβρίου με ξεκάθαρη θέση ότι «οι ακαδημίες πρέπει να μείνουν ανοικτές, επιτελούν έργο ανάλογο του σχολείου». Αλλά και στις 24 Ιανουαρίου όταν είχε αναφέρει ότι «γίνεται το πρώτο βήμα για την επανέναρξη τους».

Μάλιστα η παράταξη «Δώσε Πάσα» ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί στη θέση της κίνησης «Πρώτα το Μπάσκετ» όπου ηγείται ο Παναγιώτης Φασούλας, για συζήτηση στο Δ.Σ του ζητήματος επαναλειτουργίας των Ακαδημιών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κίνησης του κ.Λιόλιου αναφέρει τα εξής:

«Όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, το μπάσκετ χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία για να μπορέσουμε να αλλάξουμε σελίδα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, δηλώνουμε πως συμφωνούμε κι εμείς στη θέση της παράταξης του κυρίου Φασούλα «Πρώτα το μπάσκετ».  Για συζήτηση στο επόμενο ΔΣ του ζητήματος επαναλειτουργίας των ακαδημιών. Αίτημα που έχουμε εκφράσει και εμείς στο παρελθόν.

Επίσης, τα μέλη του “Δώσε Πάσα” που διορίστηκαν στην προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ επιθυμούν να συμμετάσχουν και σε θεσμική συζήτηση με τα αρμόδια όργανα (λοιμωξιολόγοι, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού). Για την εξειδίκευση των όρων επαναλειτουργίας των ακαδημιών.

Από την πλευρά μας προτείνουμε να ακολουθήσουμε παρόμοιο οδικό χάρτη με το περσινό επιτυχημένο μοντέλο του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Το οποίο διανθισμένο και επικαιροποιημένο με βάση τις γνώσεις που έχουμε αποκτήσει απο την αντιμετώπιση της πανδημίας όλο αυτό το διάστημα, μπορεί να εφαρμοστεί με την ίδια επιτυχία από τα αθλητικά σωματεία.

Πιο συγκεκριμένα:

1.Σε πρώτο στάδιο, με την επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, να επιτραπεί η επαναλειτουργία των ακαδημιών σε ανοικτούς χώρους. Για παιδιά αντίστοιχης ηλικίας, που είναι πιο συνεργάσιμα στην τήρηση των κανόνων.

2.Έπειτα από ασφαλές χρονικό διάστημα (λίγων εβδομάδων), με την αυστηρή εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου, να επιτραπεί η προπόνηση των νεαρών αθλητών και σε κλειστούς χώρους. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

3.Τέλος, κι αφού πρώτα δούμε πως τα δύο παραπάνω βήματα εφαρμόζονται με ασφάλεια, να προχωρήσουμε σε καθολική ,ανεξαρτήτως ηλικίας, επιστροφή όλων των κλιμακίων στις προπονήσεις. Και επανέναρξη των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων. Έτσι ώστε να μην καταγραφεί η χρονιά ως χαμένη στη μνήμη και την ψυχή των ανήλικων αθλητών.

Όλοι συμφωνούμε πως η λειτουργία των ακαδημιών επιτελεί έργο αντίστοιχο των σχολείων. Καθώς εκπαίδευση και αθλητισμός είναι έννοιες αλληλένδετες και αλληλοσυμπληρούμενες για την ανάπτυξη ενός ανθρώπου.

Σε τόσο σημαντικά ζητήματα, δεν χωρούν διαχωρισμοί.

Όλοι μαζί, για το καλό του μπάσκετ.

Βήμα-βήμα, με προσοχή και επαγρύπνηση. Να ακούσουμε πάλι παιδικές φωνές στα γήπεδα του μπάσκετ».