ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Ολυμπιακός: Πόσο χρονών είναι ο Βαλμπουενά;

Ο Δημήτρης Μαργωμένος σχολιάζει το ματς του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό...
Ολυμπιακός: Πόσο χρονών είναι ο Βαλμπουενά;

Δεν ήταν λίγες οι φορές πέρσι που ο Ολυμπιακός χρειάστηκε τον Ματιέ Βαλμπουενά για να πάρει αυτό που ήθελε.

Το ίδιο φαίνεται πως θα κάνει ο Ολυμπιακός και φέτος. Θα στηριχτεί αρκετά στα πόδια του Γάλλου ποδοσφαιριστή και όχι άδικα εδώ που τα λέμε!

Όχι άδικα όμως γιατί ο Βαλμπουενά είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι κάτι το οποίο ισχύει από την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο και θα συνεχιστεί και φέτος.

Όσοι παίκτες και να έρθουν ο Γάλλος θα είναι αυτός ο οποίος θα συνεχίσει να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του και να συνεχίζει να δίνει νίκες στους «ερυθρόλευκους». Είτε μιλάμε για τα εύκολα θεωρητικά ματς, είτε για τα δύσκολα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-0: Το γαλλικό κλειδί τα ξεκλειδώνει όλα…

Φάνηκε αυτό και το βράδυ του Σαββάτου στο Καραϊσκάκη.

Όποτε ο Ολυμπιακός ήταν στο 0-0 χωρίς τον Βαλμπουενά στη σύνθεσή του κόντρα στον Παναιτωλικό. Στο ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε τον Γάλλο και χρειάστηκε μόλις τρία λεπτά για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Παναιτωλικού.

Αυτή η μπαλιά στα δεξιά για τον Ραντζέλοβιτς δεν υπήρχε στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης. Μπήκε ο Βαλμπουενά την έκανε, άνοιξε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, γύρισμα του Ραντζέλοβιτς πλασέ Ελ Αραμπί, γκολ, 1-0!

Τόσο απλό είναι το παιχνίδι όταν έχεις μέσα στην ομάδα παίκτη όπως είναι ο Βαλμπουενά!

Εδώ είναι που θα πρέπει να ρωτήσουμε, πόσο χρονών είναι ο Βαλμπουενά…

Γιατί πέρσι το καλοκαίρι όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του υπήρξαν πολλά σχόλια για το γεγονός ότι ήταν στα 35. Φέτος είναι 36 και από την αρχή της σεζόν, έχοντας κάτσει για λίγες μόλις ημέρες διακοπών, συνεχίζει να κάνει αυτά τα ματς!

Δεν τον νοιάζει αν παίζει με τον Παναιτωλικό ή απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, ο Γάλλος απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα πάντα θα αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και θέληση.

Θα πρέπει όμως από την άλλη και να φτάσει σε ένα σημείο η ομάδα που δεν θα χρειάζεται τον Βαλμπουενά μέσα για να πάρει τη νίκη. Σε ματς όπως με τον Παναιτωλικό θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να παίρνει το τρίποντο χωρίς τον Γάλλο. Προκειμένου να ξεκουράζεται ενόψει της συνέχειας.

Βέβαια από την άλλη υπάρχει και το ελαφρυντικό πως είναι ακόμη η αρχή της σεζόν.

ΥΓ: Τον Κάιπερς δεν γίνεται να τον κρίνουμε τώρα. Ήταν το πρώτο του επίσημο ματς με τον Ολυμπιακό. Από εκεί που ακουγόταν ότι θα δοθεί δανεικός ο Πέδρο Μαρτίνς τον κράτησε στην ομάδα και δείχνει να τον εμπιστεύεται.

ΥΓ2: Επίσης είναι νωρίς για να κρίνεται και η ομάδα. Λείπουν δύο βασικοί ποδοσφαιριστές, αριστερό μπακ και εξτρέμ που θα αποκτηθούν. Όταν θα είναι πλέον όλοι μαζί και «δεμένοι», τότε θα κριθεί και ο Ολυμπιακός. Τώρα είναι νωρίς. Το σημαντικό όμως είναι ότι μέχρι τώρα παίρνει αυτά που θέλει στους αγώνες του.

ΥΓ3: Είχαμε αναφέρει σε άλλο blog πως δεν χρειάζεται κανείς να αγχώνεται για τον Ελ Αραμπί. Ήταν δεδομένο ότι θα έπαιρνε μπροστά ο Μαροκινός φορ.

ΥΓ4: Είναι πολύ σημαντικό αυτό που είπε ο Μαρτίνς στις δηλώσεις του «ξέρουμε την ομάδα μας». Ξέρει ο Πορτογάλος τι υλικό έχει στα χέρια του και το διαχειρίζεται όπως πρέπει στις συνθήκες που προκύπτουν μέσα σε έναν αγώνα.

Δημήτρης Μαργωμένος

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός: Νωρίς είναι, αλλά ο Κουντέ είναι ποιότητα!

Ολυμπιακός: Νωρίς είναι, αλλά ο Κουντέ είναι ποιότητα!

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για το τρίτο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός: Αν γίνει απλός ο Ραντζέλοβιτς, θα είναι καλύτερος

Ολυμπιακός: Αν γίνει απλός ο Ραντζέλοβιτς, θα είναι καλύτερος

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για το φιλικό που είχε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κράσνονταρ και τον Σέρβο εξτρέμ...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός: Το γνωστό είναι το καλύτερο | Γιατί Βασίλη;

Ολυμπιακός: Το γνωστό είναι το καλύτερο | Γιατί Βασίλη;

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για το φιλικό που είχε ο Ολυμπιακός και αναρωτιέται για τον Βασίλη Σπανούλη...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός: Ήθελε τον Κουντέ, τον πήρε!

Ολυμπιακός: Ήθελε τον Κουντέ, τον πήρε!

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για την απόκτηση του Καμερουνέζου μέσου που πήρε ο Ολυμπιακός...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός: Συγκοινωνούντα, μεταγραφικά, δοχεία

Ολυμπιακός: Συγκοινωνούντα, μεταγραφικά, δοχεία

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για τις ενδεχόμενες πωλήσεις που πρόκειται να κάνει ο Ολυμπιακός...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Το ήθελε περισσότερο, «έσκασε», ήταν σε κακή βραδιά

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Το ήθελε περισσότερο, «έσκασε», ήταν σε κακή βραδιά

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για τον τελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν θα είναι ποτέ αδιάφορο…

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Δεν θα είναι ποτέ αδιάφορο…

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για την αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός στη Λεωφόρο...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Όπως σε όλο το πρωτάθλημα, χαλαρός…

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ: Όπως σε όλο το πρωτάθλημα, χαλαρός…

Ο Δημήτρης Μαργωμένος σχολιάζει τον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη...

Δημήτρης Μαργωμένος
Δημήτρης Μαργωμένος: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ασταμάτητος όταν έχει κέφια, άξιος ο ΠΑΣ

Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα 3-1: Ασταμάτητος όταν έχει κέφια, άξιος ο ΠΑΣ

Ο Δημήτρης Μαργωμένος γράφει για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα...

Δημήτρης Μαργωμένος